Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Obhájce Šachtar Doněck do osmifinále Evropské ligy neprošel

Praha - Fotbalisté Šachtaru Doněck, kteří loni vyhráli poslední ročník Poháru UEFA, dnes po domácí remíze 1:1 s Fulhamem vypadli z Evropské ligy a cesta za obhajobou pro ně skončila už ve třetím kole. Ukrajinský celek prohrál úvodní zápas v Anglii 1:2. První branku zařídil v odvetě v Doněcku po půlhodině hry obránce Fulhamu Hangeland. Šachtar, v jehož záloze odehrál první poločas Tomáš Hübschman, vyrovnal až v 69. minutě zásluhou Jadsona, ale další branku se mu vstřelit nepodařilo. Další informace přináší server fotbalživě.cz.

Dalším anglickým celkem v osmifinále je Liverpool, který potvrdil roli favorita a Unireu Urziceni porazil v Rumunsku 3:1. Po domácí výhře 1:0 nezačali svěřenci trenéra Beníteze dobře a už od 19. minuty prohrávali. Ještě během první půle však dokázal šestý tým anglické ligy po trefách Mascherana a Babela zápas otočit. Definitivní jistotu přidal v 57. minutě kapitán Gerrard. Vypadl Everton, který prohrál 0:3 na hřišti Sportingu Lisabon. Zápas rozhodli v druhém poločase záložníci Pedro Mendes, Miguel Veloso a Matías Fernández.

Dramatický zápas se hrál v Eindhovenu, kde Hamburk postoupil i přes prohru 2:3. Hostům, kteří vyhráli první zápas 1:0, se nepovedl začátek zápasu a už ve 2. minutě inkasovali od útočníka Toivonena. Povedený první poločas pro domácí uzavřel druhým gólem dvě minuty před přestávkou z trestného kopu Maďar Dzsudzsák.

Druhý poločas ale zahájil snížením chorvatský útočník Petrič a další ranou pro vedoucí celek nizozemské ligy bylo vyloučení Dzsudzsáka v 57. minutě. Čtvrt hodiny před koncem ale srovnal počet hráčů na hřišti po červené kartě obránce Demel. Vyrovnávací gól dal o pět minut později z penalty záložník HSV Trochowski. Domácím sice v 90. minutě vykřesal naději střídající Koevermans, ale hosté postup ubránili. V jejich dresu odehrál celý zápas stoper David Rozehnal, David Jarolím nemohl nastoupit kvůli karetnímu trestu.

Wolfsburg zvládl domácí odvetu a jde dál po vysoké výhře 4:1 nad Villarrealem. Němečtí šampioni však přišli o zraněného stopera Jana Šimůnka, který pět minut po přestávce po jednom ze soubojů odkulhal ze hřiště. Postup si díky stejně vysokému domácímu vítězství vybojovaly i Brémy, které především díky hattricku Pizarra zdolaly Twente Enschede. Peruánský útočník se s osmi brankami posunul do čela tabulky střelců.



Překvapivě vypadl AS Řím, který po sérii 14 vítězství podlehl 2:3 Panathinaikosu Atény. Domácí sice díky brance Riiseho z 12. minuty vedli, ale v posledních pěti minutách prvního poločasu třikrát inkasovali. Velký podíl na tom měl teprve devatenáctiletý talentovaný záložník Ninis, jenž zařídil všechny branky. Nejprve po faulu na něj proměnil ve 40. minutě penaltu Cissé, o tři minuty později Ninis přesnou ranou otočil skóre a v první minutě nastavení poslal do gólové šance Cissého. V druhé půli už jen snížil De Rossi.

Uspěl naopak Juventus Turín, který i přes domácí bezbrankovou remízu přešel přes Ajax Amsterodam. "Staré dámě", v jejímž dresu hrál i Zdeněk Grygera, stačila venkovní výhra 2:1. Do další fáze se štěstím postoupilo i Atlético Madrid, které porazilo v Istanbulu Galatasaray 2:1 brankou střídajícího Forlána, jenž v 90. minutě odmítl prodloužení. Celý zápas odehrál v dresu vítězů obránce Tomáš Ujfaluši.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články