Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

O titulu mluví vedoucí Teplice jen opatrně

Teplice - Jen s největší opatrností mluví vedení teplického fotbalového klubu o možném útoku na premiérový mistrovský titul. A to i přesto, že po polovině soutěže je mužstvo v čele prvoligové tabulky. Šéf klubu František Hrdlička na dnešní tiskové konferenci vyhlásil útok na evropské poháry, o titulu zatím Severočeši sní ve skrytu duše. Zatím pouze Sparta vyhlásila, že jejím cílem je titul, přestože šanci na něj má přinejmenším ještě pět dalších týmů.

"Byl bych blázen, kdybych necítil a nepřál si poprvé sáhnout na mistrovský pohár, ale musíme jít do jara s respektem. Na titul si může brousit zuby řada dalších klubů a nakonec se může stát, že budeme spokojeni i se čtvrtým místem. Každopádně účast v evropských pohárech bereme jako základní metu, stejně vážně nás zajímá i pohárová soutěž," prohlásil Hrdlička.

Kluboví šéfové si dávají pozor, aby před jarem na kabinu příliš netlačili. A to je dobře i podle trenéra Jiřího Plíška. "Teplice nejsou ten tým, který by měl mluvit o nejvyšších cílech. Dnešní pozice je sice zavazující, nechceme uhnout z nastoupené cesty, ale všechno ostatní než pohárové příčky by bylo navíc," potvrdil kouč.

Tým si zakládá na dobré kondici

Trenér Plíšek se snažil během zimy s týmem znovu zapracovat na vylepšení kondice, která už tak na podzim Severočechy zdobila. "Vždy jsem si na tom zakládal, to je základ dnešního fotbalu," míní trenér. Plíškovi se zamlouvá, že mu zůstal podzimní kádr, navíc ho oživily příchody Libora Doška a Mateje Sivy, i když to je prý především sázka na budoucnost.

Až teď ale vyšlo najevo, že dlouhán Došek nemůže nastoupit proti Spartě, z níž v zimě přišel. "To je pravda, součástí dohody byla podmínka, že tento zápas hrát nemůže," ukončil Hrdlička spekulace, jaké by to bylo, kdyby Došek v posledním kole v utkání o titul vstřelil svému bývalému klubu rozhodující gól.

František Hrdlička
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články