Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ancelottiho Chelsea si zahraje s Mourinhovým Interem Milán

Praha - Dva velké návraty přinese středeční úvodní osmifinálový zápas fotbalové Ligy mistrů mezi lídry italské ligy a anglické Premier League Interem Milán a Chelsea. Portugalský kouč ve službách italského celku José Mourinho stane proti bývalému klubu, s nímž získal v letech 2004-2007 dva anglické tituly. Jeho protějšek Carlo Ancelotti přijede po devíti měsících opět na San Siro, kde osm let trénoval AC Milán a dvakrát s ním vyhrál Ligu mistrů. Zápas vysílá živě ČT4 a zpravodajský web ČT24. Informace najdete také na serveru fotbalživě.cz.

Oba slavní trenéři tuší, že půjde o taktickou bitvu. Mourinha prý nemá Chelsea čím překvapit. "Od doby, kdy jsem odešel, se nic nezměnilo. Připravují se na utkání stejným způsobem, jako to dělali pode mnou, a zaměstnávají stejné hráče. Chelsea pro mě neskrývá žádné tajemství, takže nebude těžké se na ni připravit," prohlásil sebevědomě Mourinho.

Mourinho zatím neukončil dlouhé čekání Interu na velký triumf v evropských pohárech. Pro milánský celek je mezinárodní scéna zakletá, naposledy se radoval z vítězného poháru před 45 lety. Především souboje s anglickými soupeři Interu vůbec nevycházejí - pětkrát za sebou je neporazil, už čtyřikrát jim nedal gól a v posledních dvou sezonách Ligy mistrů vypadl v osmifinále s Liverpoolem a Manchesterem United.

Petr Čech:

"Samozřejmě že je vzrušující opět čelit Josému. Víme, jakou skvělou minulost měl v Chelsea. Měl jsem s ním dobrý pracovní vztah, zažil jsem pod ním úžasné časy. Bude příjemné znovu ho vidět a podat mu ruku. Ale život jde dál, musíme myslet na budoucnost a tou je porazit Inter."

Naopak Chelsea prohrála s italskými kluby jen dva z předchozích deseti duelů. Ancelotti však na bilanci vůbec nehledí, rozhodovat prý budou detaily. "(Mourinho) zná Chelsea velmi dobře, já znám Inter velmi dobře. V tomhle utkání nebudou žádná překvapení," tvrdil italský stratég.

Oba celky mají problémy s levou stranou obrany. Chelsea schází Ashley Cole a navíc není jisté, zda bude fit Jurij Žirkov, Inter se zase musí obejít bez zraněných Cristiana Chivua a Davideho Santona. Za hosty nemůže nastoupit ani Juliano Belletti.

Ve druhém středečním duelu přivítá CSKA Moskva s českým útočníkem Tomášem Necidem Sevillu. Ruský celek spoléhá na domácí prostředí, kde vyhrál sedm z posledních osmi pohárových duelů. Armádnímu klubu nahrává umělý povrch na stadionu v Lužnikách, Moskvu navíc zasypaly obrovské přívaly sněhu. Na druhou stranu však CSKA nehrál od začátku prosince soutěžní zápas. "Bylo by velkou chybou myslet si, že se Španělé svalí na kluzkém terénu a vyčistí nám cestu k jejich brance," varoval bek Vasilij Berezuckij.

Naopak Sevilla je před klíčovým jarním soubojem skvěle rozehraná ze španělské ligy. Klubové vedení připouští, že peníze z případného postupu do čtvrtfinále opravdu potřebuje. "Z ekonomického pohledu by se účast v dalším kole výrazně promítla do letošního rozpočtu. Pokud by se nám nepodařilo postoupit, začali bychom hovořit o záporných číslech," uvedl prezident klubu José Maria del Nido. Oběma týmům nejspíš budou chybět důležití hráči. Domácí Alan Dzagojev zůstane jen na lavičce, hostující střelec Luis Fabiano bude mimo hru úplně.

Středeční program osmifinále:

18:30 CSKA Moskva - FC Sevilla, rozhodčí Brych (Něm.),

20:45 Inter Milán - FC Chelsea, Mejuto González (Šp.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články