Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Manchester otočil výsledek v Miláně, Real prohrál v Lyonu

Praha - Fotbalisté Manchesteru United udělali výrazný krok k postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů. Na úvod vyřazovacích bojů sice rychle prohrávali na hřišti AC Milán, ale nakonec vydřeli výhru 3:2. Real Madrid udržel v Lyonu čisté konto jen do poločasu a v odvetě bude dohánět ztrátu po prohře 0:1. Na San Siru chyběl v domácí sestavě český obránce Marek Jankulovski a nebyl ani mezi náhradníky. Nejostřeji sledovaným mužem byl David Beckham a už ve třetí minutě se někdejší záložník Manchesteru výrazně zasloužil o vedoucí gól domácích: Jeho trestný kop se v šestnáctce dostal k Ronaldinhovi a ten prokázal, že jeho někdejší skvělá forma už není jen minulostí. Další informace nabízí server fotbalživě.cz.

Právě brazilský útočník ještě několikrát pozlobil obranu Manchesteru, jenže milánské vedení nakonec nevydrželo ani do přestávky: V 36. minutě po centru Fletchera z pravé strany vyrovnal se štěstím Scholes.

Milánský klub ale i po pauze technickou hrou neustále dostával soupeře do úzkých a především spolupráce Beckhama a Ronaldinha často obranu anglického celku vystrašila. Nejvíce v 60. minutě, kdy chtěl Brazilec technicky obstřelit Van der Saara, ale ten jeho záměr vystihl.

A Manchester zanedlouho potvrdil, že v Premier League dokáže vytěžit z minima maximum. V 66. minutě po minutovém pobytu na hřišti nacentroval míč Valencia a Rooney přehlavičkoval vyšší stopery soupeře. Milánští se okamžitě vrhli do ofenzivy, ale otevírali také obranu a druhá Rooneyho hlavička o osm minut později rozhodla o výhře hostů. Pět minut před koncem dal patičkou Seedorf sice domácím naději, ale výhru si hosté už vzít nenechali, i když Ambrosini a Thiago byli k vyrovnání blízko.


V Lyonu branku diváci viděli až po přestávce, přestože už před ní na obou stranách bylo několik slibných šancí. Velkou možnost spálil především domácí Govou, který v desáté minutě střelou z voleje poslal míč do boční sítě.

Jeho kolega Makoun se však prosadil hned po změně stran a nastartoval tím ofenzivní podívanou se spoustou šancí, mezi kterými vynikly především pokusy domácího Cissokha a hostujícího Higuaína, ale další branka v rušném utkání už nepadla. Prosadit se nedokázal proti bývalému zaměstnavateli ani střídající Benzema.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články