Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Sparta hlásí: Brabec už je náš!

Praha - Fotbalisty pražské Sparty posílil obránce Erich Brabec. Někdejší kapitán rivalské Slavie, který loňský podzim strávil v tureckých klubech Ankaraspor a Ankaragücü, na Letné podepsal smlouvu na dva a půl roku. Sparta po dohodě s Ankaragücü finanční podmínky přestupu nezveřejnila. Letenský klub tak dotáhl zřejmě nejsledovanější transfer na české scéně v zimním přestupním období. Příchod bývalého lídra konkurenční Slavie, který sešívaný dres opustil za nevyjasněných okolností loni v létě, vzbuzuje v táborech obou pražských klubů hodně emocí.

"Reakce mých blízkých na přestup do Sparty jsou zatím jen pozitivní. Ale musím počítat i s tím, že spousta fanoušků a lidí, kteří do toho tolik nevidí, to bude chápat jinak. Pevně věřím, že ty rádoby reakce zvládnu," řekl Brabec. Ten může zažít hektické jaro, Sparta se v derby se Slavií poměří nejen v ligové soutěži, ale také ve dvou čtvrtfinálových zápasech Ondrášovka Cupu. 

Dvaatřicetiletý Brabec podle zákulisních informací dostal nabídku ze Sparty už loni v zimě, ale nakonec prodloužil smlouvu ve Slavii, kde však po sezoně překvapivě skončil. Zkušený zadák pak zamířil do Ankarasporu, ze kterého však už v říjnu odešel, protože turecký svaz vyloučil klub ze soutěže kvůli údajnému propojení s Ankaragücü.


Tam Brabec vzápětí s několika spoluhráči z Ankarasporu odešel, ale v lednu se zde po příchodu nového trenéra dohodl na ukončení smlouvy a začal vyjednávat o možném příchodu na Letnou. "Je to pro mě obrovská výzva," řekl Brabec, jenž nakonec dostal svolení k přestupu od FIFA, přestože během sezony oblékne dres už třetího klubu. To současné směrnice nepovolují. Brabcovi však byla nakonec udělena výjimka, protože Ankaraspor neopustil z vlastní vůle. 

Brabec by měl ve Spartě vytvořit stoperskou dvojici s Tomášem Řepkou, který už dříve prohlásil, že by bývalého slávistu vedle sebe v sestavě viděl rád. Brabec zacelí mezeru po zimním odchodu stopera Romana Hubníka do Herthy Berlín.

Je nám líto, video expirovalo.
Erich Brabec už patří Spartě

Zároveň je třetí zimní posilou Letenských. Před ním už přišli útočník Miloš Lačný z Ružomberku a záložník Libor Sionko, navrátilec z FC Kodaň. Sparta také nastálo získala chorvatského obránce Manuela Pamiče. Naopak Jan Holenda přestoupil do klubu Anži Machačkala, který je nováčkem ruské ligy.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články