Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Angola prohrála ve čtvrtfinále mistrovství Afriky s Ghanou

Luanda - Fotbalisté Ghany dál živí naději na pátý titul z mistrovství Afriky, když dnes ve čtvrtfinále porazili domácí Angolu 1:0. Do semifinále díky výhře 3:2 po prodloužení nad Pobřežím slonoviny prošlo také Alžírsko, přestože v utkání ještě minutu před koncem druhé půle prohrávalo. Dalším soupeřem Ghany bude vítěz pondělního zápasu mezi Zambií a Nigérií. Alžírsko se utká buď s obhájci titulu z Egypta, nebo s Kamerunem. Pobřeží slonoviny v duelu s Alžírskem dvakrát vedlo, ale z postupu se nakonec radoval soupeř. Skóre zápasu otevřel už ve čtvrté minutě Kalou, ale ještě do poločasu vyrovnal Matmúr.

Pobřeží slonoviny - Ghana
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo

Vše důležité se poté odehrálo v samém závěru zápasu. Minutu před koncem zajistil Pobřeží slonoviny vedení Abdelkader Keita, ale Búgherra v nastavení poslal duel do prodloužení. V něm vstřelil hned v úvodu branku Buazza a Alžírsko drželo vedení 3:2 až do samého závěru. Pak sice vstřelil vyrovnávací gól Touré, ale rozhodčí jeho trefu pro domnělý ofsajd neuznali. Alžírsko si tak zahraje v semifinále poprvé od roku 1990, kdy africký šampionát vyhrálo.

O vítězství Ghany rozhodl v 16. minutě útočník francouzského Rennes Asamoah Gyan. Za Angolu mohl vyrovnat Manucho, který však dvě velké šance neproměnil. V nastavení mohl ještě domácí tým zachránit Kily, jeho střelu ale z brankové čáry vykopl Vorsah a zhatil tak Angole myšlenky na první semifinálovou účast v historii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články