Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Rosický podepsal novou smlouvu v Arsenalu

Londýn - Fotbalista Tomáš Rosický podepsal s Arsenalem novou smlouvu, jejíž délka nebyla zveřejněna. Devětadvacetiletému českému záložníkovi, jenž působí v londýnském klubu od roku 2006, měl kontrakt vypršet na konci této sezony. Rosický kvůli zraněním dosud odehrál za Arsenal jen 76 zápasů. Největší výpadek měl v letech 2008 a 2009, kdy chyběl rok a půl kvůli zranění podkolenní šlachy. Přesto se o svou budoucnost v Arsenalu bát nemusel. Trenér Arséne Wenger už loni v listopadu prohlásil, že má pro českého reprezentanta připravenu novou smlouvu.

Hráčův manažer Pavel Paska uvedl, že k podpisu smlouvy došlo už mezi svátky, ale klub se zveřejněním čekal na start nového roku. "K oboustranné dohodě došlo už dříve, ale klub měl přednostní právo ke zveřejnění," řekl agent.

"Jsem za to strašně rád. Poslední dvě sezony pro mě nebyly kvůli těm zraněním lehké. To, že jsem tuhle smlouvu podepsal, mluví dostatečně o tom, jakou důvěru ve mě klub má," uvedl Rosický. "Upřímně věřím, že i já mám ještě hodně co nabídnout klubu, spoluhráčům a všem fanouškům," dodal šestasedmdesátinásobný český reprezentant.


Rosický přišel do Arsenalu z Borussie Dortmund v květnu 2006, těsně před mistrovstvím světa v Německu. "Cítil jsem se tu jako doma od okamžiku, kdy jsem sem před čtyřmi lety přišel. Myslím, že ještě společně můžeme mnoho dosáhnout. Těším se na další měsíce a doufám, že budeme na konci sezony slavit," uvedl tvořivý záložník, jenž v 76 zápasech v dresu "Kanonýrů" vstřelil 14 gólů. 

Rosický je již patnáctým hráčem, který v Arsenalu podepsal novou smlouvu od loňského května. Do velkého fotbalu vstoupil ve Spartě, za kterou hrál do roku 2001, kdy přestoupil do Dortmundu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články