Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Fotbalisté Estudiantes jsou prvními finalisty MS

Abú Zabí (SAE) - Fotbalisté argentinského Estudiantes splnili roli favorita a postoupili přes korejský Pohang do finále mistrovství světa klubů. Jihoamerický tým s hvězdným záložníkem Juanem Sebastiánem Verónem dnes nad soupeřem, který dohrával v osmi, zvítězil 2:1. Estudiantes čeká v Abú Zabí v sobotu finále proti lepšímu z druhého semifinále mezi Barcelonou a mexickým Atlante. Korejci budou hrát několik hodin předtím s poraženým o třetí místo.

Oba góly jihoamerických šampionů vstřelil Leandro Benítez, jenž se nejprve trefil v nastavení prvního poločasu z trestného kopu a poté zvýšil po osmi minutách druhé půle. Pohang se vrátil do zápasu v 71. minutě díky trefě brazilského kanonýra Denilsona, který už vstřelil dvě branky v pátečním vítězném čtvrtfinále proti africkému Mazembe.

V době snížení už ale hrál klub Steelers o deseti a další ránu jejich snahy o vyrovnání dostaly mezi 72. a 77. minutou, kdy byli vyloučeni dva hráči včetně gólmana Sin Hwa-jonga. Na závěrečnou čtvrthodinu utkání tak musel brankářské rukavice obléci Denilson.

Brazilský kouč Pohangu Sergio Farias si stěžoval, že formát turnaje nahrává týmům z Evropy a Jižní Ameriky, které jsou nasazeny přímo do semifinále. "Každý na stadionu mohl vidět, kdo je odpočatý. Kdyby Estudiantes hráli v soutěži od začátku, možná by ve finále nebyli. Bylo vidět, že je tu snaha, aby ve finále byli Estudiantes a Barcelona," prohlásil.

Club Estudiantes de La Plata - Pohang Steelers 2:1 (1:0)

Branky: 45.+2 a 53. Benítez - 71. Denilson. ČK: 56. Hwang Če-won, 72. Kim Če-song, 77. Sin Hwa-jong (všichni Pohang). Diváci: 22 626.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články