Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chelsea prý chce brankáře Greena, kouč to popírá

Londýn - Fotbalová Chelsea prý bude po rozpačitých výkonech gólmana Petra Čecha usilovat v lednovém přestupním termínu o brankáře Roberta Greena z West Hamu. Napsal to britský list The Daily Express. Deník The Daily Telegraph dokonce uvedl, že Čechovo angažmá v Chelsea je ve stále větším ohrožení. Kouč londýnského klubu Carlo Ancelotti to však popřel a prohlásil, že české reprezentační jedničce i nadále stoprocentně věří.

"Není to pravda," reagoval Ancelotti na tiskové konferenci na dotaz, zda se Chelsea opravdu zajímá o Greena.

The Daily Express napsal, že Čechova nerozhodnost vedla k tomu, že dříve spolehlivá obrana Chelsea dostává zbytečné góly a ztrácí body. Přitom ještě na konci listopadu prožíval český gólman skvělé období a sbíral jedno čisté konto za druhým. Ancelottimu se podle deníku nechce Čecha z nynějšího poklesu formy vinit, ale Chelsea dostala 11 z 13 gólů v anglické lize ze standardních situací. To prý jen potvrzuje, že Čech a obránci si již nerozumějí jako dříve, dodal list.

Ancelotti však oponuje: "Nevím o tom, že by vázla komunikace. Podíval jsem se na statistiky a jen dva týmy dostaly pouze dva góly ze standardních situací, ostatní sedm, osm, devět, deset. Arsenal inkasoval desetkrát, to samé Liverpool. Každý tým má tenhle problém." Čecha stále považuje za jednoho z nejlepších brankářů na světě. "Všichni v Chelsea mu věříme a každý z nás se domnívá, že máme nejlepšího gólmana na světě na té samé úrovni, jako jsou Buffon nebo Casillas. Je to velký profesionál a pořád si udržuje dobrou výkonnost," uvedl Ancelotti.

Podle Daily Express mají o Greena, který odchytal osm zápasů za anglickou reprezentaci, zájem také Sunderland a Aston Villa. Vedení West Hamu již prý v zásadě rezignovalo na to, že Greena udrží, a začalo hledat náhradu. Trenér Gianfranco Zola se totiž domnívá, že rezervní brankáři, Čech Marek Štěch a Peter Kurucz, nemají dost zkušeností, aby mohli hned nastupovat v Premier League.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články