Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Fotbalisté Slavie zdolali Most a znovu vedou ligu o pět bodů

Praha - Fotbalisté Slavie Praha opět minimálně do pondělí zvýšili svůj náskok na čele ligové tabulky před Spartou Praha na pět bodů. V zápase 19. kola zdolali poslední celek tabulky SIAD Most 2:0, když jejich branky vstřelili Blažek a Tavares. Oba se prosadili v lize poprvé ve slávistickém dresu.

Slavie - Most
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Trenér domácích Karel Jarolím stále postrádal pětici marodů Šventa, Jandu, Šmicra, Šenkeříka a Hubáčka. Oproti základné sestavě, která před týdnem prohrála v Brně, se na trávníku objevili Marek Jarolím, Ivana a vůbec poprvé ve slávistickém dresu i Blažek.

Hosté přijeli podle předpokladů s jasnou defenzivní taktikou. Již v osmé minutě pálil z dobré pozice Černý, jeho střelu ale stačil zablokovat Johana, o tři minuty později střelu Suchého po rohu skvěle vyrazil brankář Švenger na roh. Hostující obrana odolávala a hráči před ní nevynechali žádnou šanci k pokusu o rychlý protiútok.

Po dvaceti minutách vybojoval Latka ve středu hřiště míč, ovšem Ivanovu střelu srazili obránci a po následném centru Pudila minul branku o centimetry Jarolím. Paradoxně k brance měli nejblíže hosté. Ve 24. minutě napálil Stižický trestný kop ze třiceti metrů do břevna slávistické branky.

Slavia nadále vytrvale útočila, ale odměněna brankou byla až v závěru poločasu. Po rychlé a důrazné akci Krajčíka si Webster málem srazil míč do vlastní sítě. K odraženému míči se jako první dostal Blažek a zblízka vsítil svoji první ligovou branku za Slavii.

Krátce po přestávce se dostal do šance hbitý Rilke, ale z hranice vápna těsně minul branku Slavie. Po deseti minutách Tavares vystřídal Suchého a tento tah domácímu kouči vyšel dokonale. Francouzskému záložníkovi stačily jen dvě minuty pobytu na hřišti k tomu, aby i on dal svoji první ligovou branku v barvách Slavie, když si vyskočil nejvýše na rohový kop zahrávaný Černým.

Domácí mohli přidat i další branky, ale Abrahamovu střelu z nadějné pozice zablokoval Webster. Na druhé straně pálil vysoko nad Gedeon a zbytek zápasu dohrály oba celky již v poklidu. A když Švenger vyrazil nohama střelu Černého, tak hosté uhráli na Strahově svůj nejlepší výsledek, když dva předcházející souboje prohráli 0:3.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články