Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V Evropské lize postoupili fotbalisté Eindhovenu a Bilbaa

Praha - Dalšími postupujícími do jarních bojů Evropské ligy se stali fotbalisté PSV Eindhoven, kteří zdolali Spartu Praha 1:0, a Bilbao. Španělský klub vyhrál ve Vídni nad Austrií 3:0. Zápas byl po druhé brance na dvacet minut přerušen, když nejdříve diváci zapálili bengálské ohně, a poté dokonce vtrhli na hřiště. Dalšími postupujícími jsou fotbalisté Sportingu Lisabon, kteří proti Heerenveenu vyrovnali v poslední minutě, a také AS Řím. Ve skupině L pokračovaly ve vítězném tažení Brémy, které potvrdily už jistý postup.

Kodaňští fotbalisté v sestavě ze Zdeňkem Pospěchem rozhodli o vítězství nad posledním týmem tabulky Kluží již v prvním poločase, kdy se trefili Vingaard a N'Doye a vylepšili si pozici před rozhodujícím bojem o postup na Letné. Vingaard skóroval po přihrávce od Pospěcha, N'Doye se trefil z trestného kopu. Na hřišti Sparty bude dánskému celku za dva týdny stačit remíza.

Brémy, finalista posledního ročníku Poháru UEFA, zdolal Nacional Funchal 4:1, když dvě branky vstřelil již v prvním poločasu v rozmezí tří minut Rosenberg a domácí protáhli svou sérii bez porážky v soutěžních duelech již na 22 utkání.

Vítěz Poháru UEFA Šachtar Doněck poprvé ve skupině J nezvítězil. Po čtyřech výhrách ukrajinský tým doma jen remizoval 0:0 s FC Bruggy. Opora Šachtaru Tomáš Hübschman byl střídán deset minut před koncem. Pro Bruggy může mít tento bod cenu zlata, protože jejich soupeř v boji o druhé postupové místo Toulouse vyhrál brankou Braatena nad Partizanem Bělehrad. V posledním utkání stačí Bruggám před vlastními diváky k postupu i remíza.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články