Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Necid opět skóroval a pomohl CSKA k obratu proti Wolfsburgu

Moskva - Český fotbalista Tomáš Necid pokračuje v barvách CSKA Moskva ve skvělých střeleckých výkonech. Po dvou brankách do sítě městského rivala Spartaku ve víkendovém duelu ruské ligy dnes reprezentační útočník poprvé v sezoně skóroval v Lize mistrů, v níž vyrovnávacím gólem nastartoval obrat v utkání proti Wolfsburgu. CSKA po výhře 2:1 zvýšil naděje na postup ze skupiny. K již známým osmifinalistům nepřibyl v dnešním programu pátého kola základních skupin žádný další tým. Za dva týdny tak bude ve hře ještě osm volných postupových míst. Překvapením večera byla porážka Manchesteru United s Besiktasem Istanbul, po níž "Rudí ďáblové" ztratili dlouho domácí neporazitelnost v soutěži. Ta se zastavila na čísle 23. Další informace přináší server fotbalživě.cz.

Necid byl v Lužnikách od začátku vidět, ale jako první udeřil Wolfsburg, v jehož sestavě opět chyběl obránce Jan Šimůnek. Martins v 19. minutě vysunul do úniku bosenského kanonýra Džeka, který sám před Akinfejevem nezaváhal. Domácí dál měli převahu, ovšem v jasných šancích selhali Krasič a po Necidově přiťuknutí i Vasilij Berezuckij. Český útočník se dočkal 13 minut po změně stran, kdy hlavou usměrnil do branky Aldoninův centr ze strany. Obrat pak dokonal krásnou ranou z dálky nejlepší hráč utkání Krasič.


CSKA se díky výhře bodově dotáhl na dnešního soupeře v tabulce. O tom, kdo doplní již jistého osmifinalistu Manchester United, rozhodne závěrečné kolo. "Rudí ďáblové" nastoupili v druhém duelu skupiny s jistotou postupu v zádech a trenér Alex Ferguson dal šanci některým hráčům širšího kádru. Besiktas bez potrestaného Tomáše Sivoka toho dokonale využil a veze si do Turecka nečekanou výhru 1:0.


Naposledy přitom na anglické půdě utrpěl debakl 0:8 s Liverpoolem, což je dodnes rekordní porážka. I tentokrát se istanbulský celek zapsal do statistik, protože utnul 23 utkání trvající domácí neporazitelnost slavného soupeře v této soutěži. 

Hrozbu vyřazení odvrátil tápající Bayern Mnichov. Bez Luky Toniho, který se pustil do otevřené slovní rozepře s koučem Louisem van Gaalem, i několika zraněných hráčů udolal bavorský velkoklub izraelského protivníka Maccabi Haifa 1:0. Vítěznou branku zaznamenal po hodině hry Ivica Olič. Bayernu pomohl výsledek z Bordeaux, kde domácí porazili Juventus Turín 2:0.


Výraznou zásluhu na tom měl český záložník Jaroslav Plašil, po jehož centru vsítil v 54. minutě vedoucí gól Fernando. Mnichované se přiblížili "Staré dámě" na rozdíl jediného bodu. Tým, který si společně s vítězem skupiny Bordeaux zahraje osmifinále, určí až duel v Turíně. Juventusu bude stačit remíza.

Rozhodnuto stále není ve skupině C, kde se díky hubenému domácímu vítězství 1:0 nad Curychem posunul do čela Real Madrid. Španělským divákům se poprvé po zranění představil hvězdný Cristiano Ronaldo, který odehrál závěrečných 20 minut. Druhé místo drží AC Milán. Italský velkoklub remizoval na San Siru s Marseille 1:1, ovšem během utkání mu výrazně pomohlo štěstí, protože hosté dvakrát trefili tyč.



Ve skupině D už bylo o postupujících rozhodnuto. První příčku a lepší výchozí pozici do osmifinále si zajistila výhrou 1:0 v Portu Chelsea, v jejímž dresu si další čisté konto v sezoně připsal brankář Petr Čech. Londýňané protáhli neporazitelnost v soutěži na 13 utkání. Kyperský tým APOEL Nikósie v druhém duelu remizoval s Atlétikem Madrid 1:1. V hostujícím dresu odehrál celé utkání zadák Tomáš Ujfaluši.

Utkání 5. kola základních skupin fotbalové LM:

Skupina A:
Bayern Mnichov - Maccabi Haifa 1:0 (0:0)
Girondins Bordeaux - Juventus Turín 2:0 (0:0)

Skupina B:
CSKA Moskva - VfL Wolfsburg 2:1 (0:1)
Manchester United - Besiktas Istanbul 0:1 (0:1)

Skupina C:
AC Milán - Olympique Marseille 1:1 (1:1)
Real Madrid - FC Curych 1:0 (1:0)

Skupina D:
APOEL Nikósie - Atlético Madrid 1:1 (1:0)
FC Porto - FC Chelsea 0:1 (0:0)

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články