Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Teplický fotbalista Smejkal má prasečí chřipku

Teplice - Teplický fotbalista Michal Smejkal onemocněl prasečí chřipkou. Virus H1N1 v jeho těle potvrdily testy v nemocnici v Ústí nad Labem. Uvedl to tiskový mluvčí teplického klubu Petr Heidenreich, jehož o výsledcích vyšetření informoval klubový lékař Jan Štěrba. Smejkal v týdnu ochořel společně s dalšími pěti fotbalisty, další hráči měli také příznaky onemocnění chřipkou. Smejkal a útočník Andrej Hesek se v pátek podrobili testům, které zatím prasečí chřipku odhalily pouze u Smejkala. Heskovy výsledky byly negativní. Fotbalový svaz teď zvažuje, jestli neodloží pondělní zápas Teplic v Olomouci. Rozhodující podle mluvčího svazu Petra Svěceného bude názor krajské hygienické stanice v Ústí nad Labem, přihlédne se také ke stanovisku lékařské komise ČMFS.

Sám hráč prý cítí, že se jeho zdravotní stav postupně lepší v porovnání s tím, jak mu bylo na začátku týdne. "To mi dobře nebylo. Ale neřekl bych, že ty příznaky byly výrazně jiné než u běžné chřipky. Jen mě víc bolela hlava. Takže jsem přes týden ležel a teď už se to začíná lepšit. I lékaři mi říkali, že není důvod k žádné panice, měl bych být brzy v pořádku," řekl Smejkal.

Teplický klub nyní čeká na doporučení krajské hygienické stanice v Ústí nad Labem, jaké další opatření má přijmout, aby minimalizoval riziko šíření chřipky mezi dalšími hráči. "Samozřejmě projdou také testy, ale nejdříve v úterý, kdy budou k dispozici testovací vakcíny," uvedl Heidenreich.

Je nám líto, video expirovalo.
Teplické fotbalisty sužuje chřipka

Teplice počítají s tím, že k pondělnímu utkání nastoupí

Už v pátek teplický klub požádal vedení fotbalové ligy o odložení svého pondělního utkání v Olomouci, ale svazoví funkcionáři v čele s ředitelem profesionálního fotbalu Ivem Lubasem to zatím odmítli a trvali na odehrání utkání. Lubas však také upozornil, že v případě zhoršení situace může rozhodnutí změnit.

Svazoví činovníci situaci v teplickém týmu pečlivě sledují a zvažují, jak se postaví k odehrání pondělního duelu Teplic v Olomouci. "Rozhodnout se může opravdu třeba až během pondělí," uvedl Svěcený.

Pokud by hygienická stanice v teplickém týmu vyhlásila karanténu, odložení zápasu by bylo pravděpodobné. "Samozřejmě to je na posouzení hygieny, která ale karanténu během víkendu určitě nevyhlásí. Takže pořád počítáme s tím, že k pondělnímu zápasu nastoupíme, byť to může znamenat riziko," řekl Heidenreich.

Ivo Lubas
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články