Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Fotbalisté se přesunuli do Emirátů a zažili teplotní skok

Al-Ajn (SAE) - Čeští fotbalisté za sebou mají šestihodinový přesun na Arabský poloostrov, kde je čeká téměř šestidenní pobyt, během kterého se zúčastní turnaje čtyř zemí v Al-Ajnu. Národní tým dorazil do města na hranicích Spojených arabských emirátů s Ománem v šest hodin večer a přivítalo je vedro 29 stupňů Celsia.

Reprezentace na poslední chvíli před odletem řešila neúčast nemocného Jaroslava Plašila, kterého přepadly ve čtvrtek vysoké teploty. "Nebylo možné, aby s týmem cestoval. Několik nejbližších dnů se bude doléčovat v Česku a až bude z nejhoršího venku, vyrazí do Francie za svým klubem. V současné chvíli nemělo smysl ho sem brát, navíc hrozilo nebezpečí nákazy," uvedl lékař výpravy Petr Krejčí. Podle něj se nebude jednat o vir, který způsobuje takzvanou prasečí chřipku.

Rajnoch nakonec odletěl

Nakonec reprezentace stejně odletěla s devatenácti hráči, neboť vedení výpravy se podařilo na poslední chvíli dohodnout s arabským královstvím vízum i pro Jana Rajnocha, což se ještě ve čtvrtek večer zdálo být kvůli
zdejšímu dnešnímu svátku nemožné.

Fotbalisty nyní čeká aklimatizace a v neděli zápas proti domácímu výběru. "Domácí jsou podle Ivana Haška hodně náladoví, ale čtvrteční příprava proti Manchesteru City jim vyšla dokonale. Doufám, že zde ještě dnes budu mít k dispozici videozáznam utkání," uvedl trenér Michal Bílek.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace odletěla do SAE
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články