Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta se po výhře v Kluži přiblížila postupu

Kluž - Fotbalisté pražské Sparty ve 4. kole Evropské ligy vyhráli v rumunské Kluži 3:2. Konec zápasu, v němž Sparta brzy vedla o dvě branky díky trefám Jana Holendy, přinesl nevídané drama. Domácí i bez dvou vyloučených hráčů vyrovnali na 2:2 zásluhou střídajícího Dubarbiera a pak měli další šanci, ale těsně před koncem Wilfried bezchybně zakončil nájezd a zařídil, že Sparta porazila Kluž podruhé za sebou. Pražané si udrželi druhé místo ve skupině K zaručující postup, další zápas sehrají v prosinci na půdě lídra tabulky Eindhovenu, který remizoval v Kodani. Informace najdete také na serveru fotbalživě.cz.

Už v zápase v Praze byla nejistá obrana Kluže rozvrácená po čtvrt hodině, tentokráte ji nespasily ani dvě změny, které ohrožený kouč Coceicao oproti duelu na Letné provedl. Za pouhých třináct minut Sparta vedla o dvě branky po zásazích Holendy, který se v základní sestavě objevil po třech zápasech. V šesté minutě nejprve útočník Sparty lehce proměnil samostatný nájezd poté, co jej přesnou kolmicí vysunul záložník Kucka. Druhý velký moment Holendy přišel za sedm minut: Rychlou akci Vacka a Kušníra na pravé straně Holenda zakončil pohotovou tečí z bezprostřední blízkosti.

Otřesená Kluž pak těžko sbírala síly na pádnou odpověď. Také nakvašení diváci dávali najevo, že jim poslední dobou nejsou výkony jejich oblíbenců po chuti. Rumunskému týmu při pokusech o návrat do utkání pomáhal hlavně útočník z Pobřeží slonoviny Lacina Traoré. Často zaměstnával sparťanskou obranu, ve 25. minutě díky důslednosti obral o míč váhajícího Řepku a po dlouhém nákopu z hloubi pole v jasné šanci nezaváhal.

Je nám líto, video expirovalo.
Kluž vs. Sparta Praha

Dramatický závěr vyústil v branku v poslední vteřině

Domácí fanoušci se po poločasové pauze těšili na vzestup svého týmu a nápor, který měl být korunován nejméně vyrovnáním. Ovšem po hluchých minutách jen mlčky sledovali, jak se Kluž marně snaží probít před branku Sparty. V 65. minutě navíc domácí tým potkala další nečekaná komplikace. Holenda se vydal na zteč branky Kluže, ale u postranní čáry jeho postup utnul faulující Muresan, který po druhé žluté kartě se sklopenou hlavou odešel předčasně do kabin.

Závěr zápasu připomínal divoký thriller se šťastným koncem pro Spartu. Domácí v první minutě nastaveného času vyrovnali přesnou ranou střídajícího Dubarbiera, a dokonce se ještě hnali za vítěznou trefou, když vzápětí nevyužili obrovský závar. Sparťané by v té chvíli možná brali i bod, ale ještě si nachystali jeden nečekaný protiúder. V páté minutě nastaveného času vyrazil do samostatného úniku Wilfried, ustál faul gólmana a lehce trefil opuštěnou branku. Sparta tak nakonec odjela s těžce vydřeným vítězstvím a potvrdila, že se českým klubům v Rumunsku daří, protože zde neprohrály už 27 let.

CFR Kluž - Sparta Praha 2:3 (1:2)

Branky: 25. Traoré, 90.+1. Dubarbier - 6. a 13. Holenda, 90.+5. Wilfried. Rozhodčí: Selcuk - Erdinc, Emre (všichni Tur.). ŽK: Muresan, Cadú, Mara - Kucka, Řepka. ČK: 64. Muresan, 88. Mara. Diváci: 12 500.

Radost hráčů Sparty
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články