Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Vieri se možná v Brazílii vrátí k fotbalu

Rio de Janeiro - Trvalo jen týden a Christian Vieri zase zvažuje návrat k fotbalu. Šestatřicetiletý italský útočník, který 22. října oznámil konec kariéry, totiž jedná s brazilským klubem Botafogo Riberao Preto. Někdejší nejdražší hráč světa a král střelců italské a španělské ligy by tak zavítal i do nejvyšší brazilské soutěže. "Ještě ale nemůžu říct, že to je stoprocentní. Chybějí určité detaily," řekl Vieri. Jeho agent Frank Asuncao ale nezávisle na něm prohlásil v brazilských médiích, že "je vše víceméně hotovo".

Christian Vieri
zdroj: Wikipedia

Vierimu domluvil nové angažmá jeho kamarád Ronaldo, který se v brazilské lize před časem také úspěšně vrátil k velkému fotbalu. Oba hráče navíc spojovaly i vleklé potíže s koleny. 

Vieri je bez angažmá od léta, kvůli nepřízni fanoušků tehdy skončil v Bergamu. Na následných testech v anglickém Blackburnu neuspěl a místo fotbalu se vrhl na profesionální poker. 

V minulosti hrával například za Juventus, Lazio, Inter i AC Milán a Atlético Madrid, za italskou reprezentaci odehrál 49 zápasů a vstřelil 23 gólů. Nejdražším hráčem světa se stal v roce 1999, kdy přestoupil z Lazia do Interu Milán za 1,4 miliardy korun.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články