Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Fotbalová Slavia podala protest proti výkonu sudího Kovaříka

Praha - Vedení fotbalové Slavie podalo protest proti výkonu sudího Libora Kovaříka v pondělním utkání 12. kola první ligy s Olomoucí. Pražané tvrdí, že jim rozhodčí upřel penaltu a hostům navíc odpustil červenou kartu. Vedení úřadujícího ligového mistra doložilo svoji stížnost videozáznamy a v protestu se zároveň podivuje nad tím, že komise rozhodčích nezaujala stanovisko k chybným verdiktům sudího Jiřího Jecha během pražského derby se Spartou.

První chybu udělal Kovařík podle slávistů v závěru úvodního dějství, kdy nevyloučil olomouckého Tomáše Janotku za faul na unikajícího Adama Hlouška. I hostující kouč Zdeněk Psotka po zápase připustil, že mohla následovat červená karta. "Hloušek měl zjevnou možnost dosáhnout branky, ale rozhodčí hostujícího hráče pouze napomenul," stojí v prohlášení na webových stránkách Slavie.

Druhým momentem, proti němuž Pražané protestují, je situace ze závěru zápasu. Po jednom ze závarů zaskočil za již překonaného gólmana Tomáše Lovásika na brankové čáře bek Pavel Dreksa a podle slávistů se měla kopat penalta za hru rukou.

Slávisté protestovali i v souvislosti se situací po pražském derby, kdy se disciplinární komise vyhnula posouzení některých verdiktů rozhodčího. "Taková situace vyvolává dojem, že komise rozhodčích řeší pouze chybná rozhodnutí, proti kterým kluby podávají stížnosti. Právě tato skutečnost také vedla k podání protestu proti výkonu Libora Kovaříka," dodalo slávistické vedení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články