Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Teplice chtějí uhájit vedení v lize proti Mladé Boleslavi

Praha - Souboj vedoucích Teplic s Mladou Boleslaví, další pražské derby mezi střížkovskými Bohemians a Spartou nebo brněnský pokus o nápravu pětigólového debaklu z Olomouce. To vše nabídne 12. kolo první fotbalové ligy, které se hraje tradičně od soboty do pondělí, kdy je na programu dohrávka mezi Slavií a Olomoucí. V sobotu můžete sledovat v přímém přenosu od 18:15 zápas Teplic s Mladou Boleslaví na ČT4. Pondělní dohrávku pak vysílá ČT2 od 17:30. Oba zápasy nabízí i zpravodajský web ČT24. Všechny zápasy každého kola můžete zhlédnout na serveru fotbalživě.cz.

Neporažené Teplice se nadechly k velké jízdě. Pět výher z posledních šesti zápasů je vyneslo do čela tabulky. Na Mladou Boleslav však nemají dobré vzpomínky, tři roky ji neporazily. Středočeši před týdnem zastavili dvouměsíční čekání na tři body a uspět chtějí i proti nejproduktivnějšímu týmu ligy. "Musíme se vyvarovat individuálních chyb v defenzivě, na tom jsme celý týden pracovali," řekl mladoboleslavský trenér Dušan Uhrin.

Liberec mobilizuje síly, neboť prohrál poslední dva duely, aniž by vstřelil branku, a je jen čtyři body nad sestupovou propastí. Ideální možnost bodově se odrazit z druhé poloviny tabulky bude mít Slovan proti Příbrami, která pod Ještědem vyhrála jen jednou, před devíti lety. "S nadsázkou se dá říci, že vyhlašujeme výjimečný stav. Tři body by se nám teď hodily víc než kdy jindy. Ale snažíme se, aby hráči té atmosféře tolik nepodléhali," uvedl kouč Ladislav Škorpil. Příbram se složitou situací libereckého klubu nezabývá a ani po dvou porážkách za sebou nehodlá upouštět od útočného fotbalu.

Slovácko zlomilo v Dolíčku s návratem kanonýra Švancary pětizápasovou střeleckou mizérii, tři body ze hřiště Bohemians 1905 však potřebuje potvrdit doma s Kladnem. "Atmosféra se uvolnila, ale před námi je nyní stejně důležité utkání jako před týdnem. Takže balvan zodpovědnosti na nás stále leží," uvedl kouč Josef Mazura. Středočeši neztratili ve dvou dosavadních duelech se Slováckem ani bod.

Jablonec chce v Brně odčinit domácí zaváhání

Brno v týdnu vstřebalo debakl 0:5 z Olomouce a o revanš se pokusí proti druhému Jablonci. "Zdůraznil jsem hráčům, že se musíme vrátit k poctivým výkonům, s nimiž jsme slavili úspěchy v úvodu sezony. Vyžaduji po nich bezchybnou defenzivu. Jablonec chceme zaskočit i aktivní útočnou hrou," uvedl trenér Miroslav Beránek. I Jablonec má co napravovat. V pondělní dohrávce podlehl rozjeté Plzni a odmítl návrat na první místo tabulky.

Tři duely neporažená Ostrava se po vítězství nad Libercem znovu představí na Bazalech. S Bohemians 1905 doma v lize ještě neprohrála, ale kouč Miroslav Koubek tuší těžké dobývání soupeřovy branky. "Bohemka těží zejména z defenzivy, bojovnosti, agresivity. Svým způsobem je pozoruhodným a unikátním zjevem v lize," upozornil Koubek. "Klokani" zažívají stále stejný příběh. V Dolíčku se trápí a domácí ztráty pak musejí nahánět venku. Zvlášť poslední porážka se Slováckem vršovické hráče hodně zarmoutila.

Duel mezi Českými Budějovicemi a Plzní vybízí k sázce na remízu. Nerozhodně skončilo 12 z 20 vzájemných zápasů, body se dělily v posledních pěti utkáních, z toho čtyřikrát s výsledkem 1:1. Pro Jihočechy však existuje jen vítězství. I když Západočeši Budějovice už jedenáct let neporazili, rozhodně nejedou na Střelecký ostrov ustrašení. Čtyři zápasy bez porážky včetně výhry v Jablonci je vynesly už na čtvrté místo.

Další pražské derby uvidí Strahov

Po souboji dvou "Bohemek" tentokrát přivítají střížkovští hráči Spartu a vzhledem k převaze hostujících fanoušků se opět budou cítit spíš jako venku. "Sparta přijede po výhře nad Kluží s velkým sebevědomím, i když si myslím, že by se na ní mohla projevit únava," mínil kouč Jaromír Jindráček, který chce prodloužit třízápasovou domácí sérii bez porážky. Letenští mají po výhře nad Kluží jen tři dny na regeneraci. Rychle se musejí přeorientovat na českou ligu, kde jim dělá problémy dobývání soupeřových obran. Řepku čeká 250. zápas v domácí lize.

Program 12. kola:

Sobota 24. října:

16:00 Slovan Liberec - 1. FK Příbram, 1. FC Brno - FK Baumit Jablonec, 1. FC Slovácko - SK Kladno, Baník Ostrava - Bohemians 1905,

18:15 FK Teplice - FK Mladá Boleslav (ČT4 a zpravodajský web ČT24).

Neděle 25. října:

15:00 Dynamo České Budějovice - Viktoria Plzeň,

17:00 Bohemians Praha - Sparta Praha.

Pondělí 26. října:

17:30 Slavia Praha - Sigma Olomouc (ČT2 a zpravodajský web ČT24).

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články