Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta výhrou 2:0 nad Kluží oživila postupové šance

Praha - Fotbalisté Sparty zvítězili ve třetím utkání Evropské ligy nad Kluží 2:0 a v tabulce skupiny K poskočili na druhou postupovou příčku. Díky gólům Kucky a Hubníka si letenský klub připsal první domácí výhru v základní skupině některé z evropských soutěží po šesti letech. Jedinou špatnou zprávou pro Spartu je, že kvůli druhé žluté kartě bude v Kluži postrádat Kušníra. Informace najdete také na serveru fotbalživě.cz.

Domácí se dnes museli obejít nejen bez Huška a obvyklých marodů, ale na poslední chvíli vypadl ze sestavy i nemocný Zeman. Mladý záložník sice figuroval na soupisce, ale po rozcvičce ho poslali lékaři domů do postele s počínající angínou.

Rumunský klub byl rychlejší a důraznější a nebýt dobré defenzivy, mohla Sparta brzy hrát druhé housle. Jenže českému klubu vyhovovalo to, s čím se v domácí lize nesetkává: otevřená hra soupeře mu nabízela možnosti k rychlým brejkům, vedených především po pravé straně. Právě jeden z nich přinesl domácím v 15. minutě vedení. Kušnír poslal ostrý centr přesně na hlavu nabíhajícího Kucky, jehož trefa přinesla Spartě vedení.

Sparťané dál sázeli hlavně na brejky a pohyblivou dvojici Wilfried - Vacek. Fotbalista z Pobřeží slonoviny však dvakrát po sobě špatně volil mezi přihrávkou na rozběhnutého Vacka a zbytečně promarnil střelecké pokusy. Ve 32. minutě z nenápadné akce po standardní situaci Sparta přidala uklidňující gól: Kucka hlavičkou prodloužil míč k Hubníkovi, který sice napoprvé se svojí hlavičkou neuspěl, ale vyražený míč vrátil do sítě.

I ve druhém poločase sázela Sparta na brejky

Kluži se nedařil na rozdíl od Sparty přechod přes střed hřiště, a tak hrozila spíše při standardních situacích, nebo když se pokoušela přejít přes levou sparťanskou stranu, kde podával velmi slabý výkon Kalouda. Za celý zápas se předvedl jen při "žlutém" zákroku.

Sparta se snažila využívat každého otevřeného okénka v klužské defenzivě a kdyby její hráči zachovali jen trochu klid, mohli mít tři body v kapse. Názorná byla akce z 71. minuty, kdy Kadlec skvěle uvolnil Wilfrieda, ale ten znovu místo přihrávky pálil zbrkle nad.

Sparta měla díky středové řadě míč většinou na svých kopačkách a Kluž se nemohla pouštět do velkého rizika. V závěru sice hosté v zoufalém náporu několikrát zazlobili v šestnáctce, měli i jeden nebezpečný trestný kop, ale Sparta si už vítězství v poklidu uhlídala. Hosté neměli za celý zápas žádnou jasnou šanci. Nervy neunesl v závěru gólman Claro, který poslal do reklamního panelu Kucku, a na chvíli se strhla na hřišti strkanice, kterou odnesl žlutou kartou pouze brankář.

AC Sparta Praha - CFR 1907 Kluž 2:0 (2:0)

Branky: 15. Kucka, 32. Hubník. Rozhodčí: Nikolajev - Barychnikov, Drozdov (všichni Rus.). ŽK: Kušnír, Kalouda - Traoré, Cadú, Deac, Nuno Claro. Diváci: 10 134.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články