Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Union Cheb pyká za chuligány, fanoušci vyhlásili finanční sbírku

Cheb - Fanoušci fotbalistů FK Union Cheb chtějí zachránit klub, podobně jako příznivci pražské Bohemky, finanční sbírkou. Ta má pokrýt stotisícovou pokutu, kterou klubu vyměřil fotbalový svaz za fyzický útok na rozhodčího. Podle vedení Unionu je tak vysoka finanční sankce v jejich podmínkách likvidační.

Po srpnovém zápasu krajského přeboru s Jiskrou Hazlov si několik fanoušků Unionu došláplo na hráče soupeře a hlavně na rozhodčího. Za hrubý útok si klub vysloužil stotisícovou pokutu. "Podobnou pokutu Union dostal, když hrál první fotbalovou ligu. Jeho fanoušci narušovali například utkání v Aši. Těch případů bylo víc, a proto jsme přistoupili k tak razantní pokutě," řekl předseda Krajského fotbalového svazu Karlovarského kraje Rostislav Votík.

Podle sekretáře klubu Davida Kuny je však taková pokuta pro kluby v krajském přeboru smrtící dávkou. "Žádný klub takovou částku ve svém rozpočtu nemá," dodal.

Chebský Union hrál ještě v roce 1996 první ligu. Potom přišel o sponzory a propadal se až do krajského přeboru. Fanoušci mu však zůstali. A spolu s nimi i militantní jádro, na které nejsou pořadatelé z nižších soutěží zvyklí a zařízení. Slušná většina teď chce klub zachránit. "Finanční sbírku jsme vyhlásili teprve před 14 dny a už je vybráno 35 tisíc korun," prozradil patron sbírky Vladimír Hána.

Mezi fanoušky jednotlivých klubů existuje solidarita a dobrá paměť. Výzvu na záchranu chebského Unionu totiž na svých internetových stránkách zveřejnil fanklub Baníku Ostrava.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články