Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Jablonec se do čela ligy nevrátil. Podlehl Plzni 0:1

Jablonec nad Nisou - Fotbalisté Jablonce se chtěli po dohrávce 11. kola první ligy s Plzní vrátit do čela tabulky, kde je díky sobotní jasné výhře v Příbrami vystřídaly Teplice. Cíl Severočeši nesplnili a s Plzní prohráli na domácím hřišti 0:1. Jabloneckým po jejich třech vítězných zápasech připravil porážku plzeňský záložník František Rajtoral gólem ve 30. minutě. Plzeň výhru uhájila i přesto, že byl právě Rajtoral v 56. minutě vyloučen. Plzeň se v tabulce posunula už na čtvrté místo, na vedoucí Teplice ztrácí pět bodů. Informace najdete také na serveru fotbalživě.cz.

Reportáž z utkání FK Baumit Jablonec - FC Viktoria Plzeň sledujte zde.

Plzeň při svém minulém výjezdu na hřiště soupeře zaujala aktivním pojetím proti Spartě a rozhodně se nezalekla ani v Jablonci, který letos doma vyhrál už čtyři z pěti zápasů. Západočeši však i na severu Čech ukázali vyzrálý výkon opřený o velkou kvalitu především v útočné fázi. Hosté se nevěnovali zdaleka jen bránění.

Plzeňští ukázali, jaké v posledních týdnech nabrali sebevědomí. Po půlhodině se hosté blýskli další přímočarou akcí, útočník Rezek při svém letošním prvním startu v základní sestavě vysunul kolmicí Rajtorala, který si nejprve tělem odstavil beka Krejčího, pak udělal kličku brankáři Špitovi a jeho střelu mířící do branky už nezastavil ani stoper Drsek. Rajtoral si jen stěží mohl vysnít hezčí premiérový gól v plzeňském dresu.

Jablonecký kouč Komňacký strnulý tým v poločasové pauze zkusil probudit nasazením útočníka Vošahlíka, který se blýskl dvěma góly a dobrými výkony na nedávno skončeném mistrovství světa dvacítek. Severočeši ve druhém dějství hráli o mnoho lépe než před přestávkou a díky lepšímu pohybu dostávali svého soupeře pod stále větší tlak. Výrazně jim pomohla i situace z 56. minuty, kdy Rajtoral na půlící čáře zbytečně fauloval Pavlíka a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Domácí snaha se však na konci už změnila v křeč, při poslední velké šanci poslal míč vedle Lafata a neodvrátil tak druhou prohru domácích v sezoně.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články