Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

V semifinále MS dvacítek nebudou chybět Brazilci

Káhira - Mladí brazilští fotbalisté si zajistili postup do semifinále mistrovství světa hráčů do 20 let. V dramatickém utkání vyřadili Německo 2:1 po prodloužení. Jejich dalším soupeřem bude Kostarika, jež naprosto totožným výsledkem vyřadila Spojené arabské emiráty. Na šampionátu v Egyptě tak barvy Evropy hájí už jen osmifinálový přemožitel českého výběru Maďarsko, který se v semifinále utká s Ghanou.

Brazilci dosud na šampionátu v Egyptě zaváhali pouze v základní skupině, kdy remizovali 0:0 s Českou republikou. V dnešním čtvrtfinále ale pustili soupeře do řady brankových příležitostí a po hlavičce Holtbyho také od 73. minuty prohrávali.

Skvělý tah se podařil kouči Rogeriovi, jenž poslal na hřiště Maicona, a ten v 88. minutě vyrovnal. Navíc hned na úvod prodloužení rozvlnil síť podruhé a Němci už se na odpověď nevzmohli.

Ve zbývajícím čtvrtfinále padly úvodní dvě branky v rozmezí čtyř minut v závěru prvního poločasu, kdy na Aliho gól reagoval vyrovnáním Kostaričan Martínez. Rozhodnutí duelu padlo v nastaveném čase prodloužení, kdy se už schylovalo k pokutovým kopům. Chybu kapitána arabského celku Kamaliho, jemuž se nepovedla malá domů, potrestal Ureňa a poslal svůj tým mezi nejlepší čtyři.

Čtvrtfinále MS hráčů do 20 let v Egyptě:

Brazílie - Německo 2:1 po prodl. (1:1, 0:0)

Kostarika - SAE 2:1 po prodl. (1:1, 1:1)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články