Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Čeští fotbalisté se sešli před klíčovými zápasy kvalifikace MS

Praha - V neobvyklém režimu začal sraz fotbalové reprezentace před klíčovými zápasy kvalifikace mistrovství světa proti Polsku a Severnímu Irsku. Trenér Ivan Hašek a šest hráčů vyrazilo na tiskovou konferenci do sálu hlavního reprezentačního sponzora, další hráči křtili nový kalendář a trojice dalších vyrazila za dětmi na onkologické oddělení v pražském Motole. Ivan Hašek vyrazil do sídla společnosti T-Mobile u výpadovky na Brno. Krátce předtím na druhé straně města v hotelu Praha zjistil, že čtyři hráči mají lehčí zranění. Duel s Polskem hostí stadion na Letné 10. října, proti Severnímu Irsku nastoupí český tým v Edenu o čtyři dny později.

"Bližší podrobnosti budou známy až po odpolední konzultaci s lékaři, ale podle všeho všichni budou připraveni do utkání zasáhnout," prohlásil na tiskové konferenci Hašek, jenž prý přesto pro jistotu povolá další hráče. "Dnes večer, nejdéle v úterý ráno pozvu jednoho či dva hráče," naznačil kouč, že nehodlá před dvěma zápasy riskovat oslabení kádru.

Na dnešní sraz dorazili i všichni nováčci, poprvé se mezi novými spoluhráči ukázali Michal Švec, Ondřej Kušnír a Adam Hloušek. "Přeji všem novým klukům, aby si na první sraz pamatovali tak, jako já na ten svůj," přivítal kapitán mužstva Petr Čech vřele mladé hráče, kterými Hašek hodlá pravidelně okysličovat národní tým.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentanti navštívili motolskou onkologii

Na sraz dorazil později jen Milan Baroš, ale na rozdíl od minulé cesty do Prahy za to nemohly rodinné záležitosti, ale obyčejné zpoždění letadla. Už s ním se však celý tým vydal na soustředění do Štiřína, odkud bude v týdnu tým střídavě vyrážet k tréninkům do nedalekých Kunic i na pražskou Letnou, kde se hraje nejbližší sobotní zápas s Polskem.

Hašek: Řada hráčů je schopna hrát lépe pod tlakem

V něm si nemůže český celek dovolit klopýtnout a bude pod velkým tlakem, což však Haška netrápí. "Já si dokonce myslím, že řada kluků je schopna podat lepší výkon pod tlakem než za normálních okolností. Na takové zápasy se všichni těší," tvrdil trenér, který je především rád, že má k dispozici Tomáše Rosického. "Už je v plném zápřahu a dobré formě. Ale nerozhoduje pouze on, důležité bude opět týmové pojetí," připomněl kouč svoji zásadu.

Radost naopak nemá z toho, že Poláci dorazí ve výrazně pozměněné sestavě. "Nový trenér povolal do obrany téměř samé nové hráče, v kvalifikaci nechytal dosud ani jeden z gólmanů. To nahrává tomu, že všichni noví hráči se budou chtít předvést, aby se v týmu udrželi natrvalo," upozornil Hašek, že spekulace o slabším Polsku, než se kterým Češi prohráli loni na podzim, jsou liché.

Kouč věří Slovákům

Současně věří, že jeho mužstvu pomohou i Slováci. "Musíme se dívat nejprve na sebe a pak teprve zjišťovat výsledek z Bratislavy. Myslím však, že Slováci i bez ohledu na nás budou moc chtít v nádherné atmosféře slavit postup výhrou bez nějakých licitací. Byl bych rád, kdybych mohl po utkání telefonicky pogratulovat i poděkovat zároveň svému kolegovi Weissovi," řekl Hašek.

První trénink absolvují hráči až v úterý, ostatně ani v dalších dnech je nečeká fyzický náročný program. "Hráči jsou ve fázi sezony, kdy neměli volnou středu už nejméně měsíc a potřebují trochu více regenerovat. Tomu přizpůsobíme náš program, musejí být do soboty naprosto ideálně připraveni," uzavřel Hašek.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články