Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Pražská S budou v ligovém derby zapomínat na pohárové nezdary

Praha - Desáté kolo první fotbalové ligy dnes vyvrcholí slavným pražským derby mezi Slavií a Spartou. Oba soupeři před ním mají shodný cíl: co nejrychleji zapomenout na nevydařené výsledky v Evropské lize a udržet kontakt s čelem tabulky. Hosté z Letné budou mít motivaci navíc. Téměř přesně před rokem totiž prohráli se svým odvěkým rivalem na vlastním stadionu 1:4 a rádi by mu porážku oplatili. Zápas nabídne od 17:30 přímým přenosem program ČT2 a zpravodajský web ČT24. Další informace najdete na serveru fotbalživě.cz.

Mistrovská Slavia má za sebou hrubě nevydařený druhý poločas domácího duelu proti Lille, v němž brankář Vaniak pětkrát lovil míč ze sítě. Sparta ve čtvrtek prohrála v Evropské lize v Kodani 0:1.

Přes vysokou pohárovou prohru Slavie se sparťanský trenér Jozef Chovanec domnívá, že psychika nebude hrát roli. "Samozřejmě, že pro oba týmy bylo do derby málo času, ale současně v hráčích zůstává motivace rychle porážky napravit," uvedl kouč. "Ve čtvrtek mi bylo moc líto našich fanoušků a derby je tou ideální příležitostí, abychom ten nepovedený zápas odčinili a rychle si fanoušky zase udobřili," řekl trenér Slavie Karel Jarolím.

Na zápas byla nominována trojice rozhodčích Jech - Filípek, Mencl. V Edenu se očekává vyprodaný stadion.

Předpokládané sestavy:

Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Vomáčka, Hubáček - M. Černý, Belaid, Ragued, Šmicer - Šenkeřík, Hloušek. 

Sparta: Blažek - Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič - Žofčák, Kucka (Vacek), Hušek, Kalouda - Wilfried, Holenda.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články