Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Slavii se v Evropské lize po debaklu 1:5 s Lille vzdálil postup

Praha - Fotbalisté Slavie nebodovali ani v druhém utkání základní skupiny Evropské ligy a po domácím debaklu 1:5 se sedmnáctým týmem francouzské ligy Lille se jim dnes výrazně vzdálil postup do další fáze soutěže. Pražané rychle vedli po Belaidově proměněné penaltě, ale na druhý poločas, kdy inkasovali pět gólů, by nejraději zapomněli. Srazil je Suchého vlastní gól, dvacet minut před koncem otočil skóre střídající Frau a v závěrečné pětiminutovce přidali hosté ještě tři trefy. Další zápas čeká slávisty za tři týdny ve Valencii. Další informace najdete na fotbalživě.cz.

Slávistický trenér Karel Jarolím nakonec mohl využít uzdraveného stopera Vomáčku, který v minulých dnech zápasil s horečkou a vynechal poslední ligový zápas na hřišti Bohemians Praha. Hubáček se vrátil na obvyklou pozici na levém kraji obrany a Hloušek se posunul do útoku, kde nastoupil společně s Šenkeříkem. 

Slávisté si těžko mohli přát lepší vstup do utkání. Ve snaze odčinit úvodní porážku 0:2 z Janova začali velmi aktivně a už po šesti minutách byli odměněni úvodní trefou. Šenkeřík po hrubé chybě hostující obrany postupoval sám na brankáře Butelleho, který jej srazil k zemi a rakouský sudí bez váhání nařídil penaltu. Belaid poslal gólmana na opačnou stranu a domácí rychle vedli. 


Za dvě minuty poprvé zahrozili hosté, ale Vaniak si při Aubameyangově střele pohlídal bližší tyč a vyrazil míč na roh. V podobné situaci uspěl slávistický gólman i ve 14. minutě, kdy vytěsnil nepříjemnou Souquetovu ránu. Jinak ale byli nebezpečnější Pražané. Ve 24. minutě nastartoval volný Šenkeřík Jandu, ten v souboji s Vandamem hned dvakrát upadl, ale další penalta se nekopala. Tři minuty před přestávkou se opřel do odraženého balonu z rohového kopu Belaid a hosté děkovali Butellemu, že podruhé neinkasovali.



Hned po pauze celý Eden oněměl. Hazardův centr z pravé strany nešťastně srazil za Vaniaka kapitán Suchý a daroval hostům ve 47. minutě laciné vyrovnání. Slávisté mohli ihned odpovědět, ovšem dobře zahraný přímý kop v podání Hlouška nedokázal nikdo z nabíhajícím hráčů pořádně trefit. Agilní Hloušek to pak zkusil sám, přízemní střelu nasměroval jen těsně mimo. 

Domácím jako by postupně začaly docházet síly a taktovku zhruba po hodině hry převzalo Lille. Hostujícímu trenérovi skvěle vyšlo střídání. Místo nevýrazného slovenského reprezentanta Vitteka přišel Frau a okamžitě začal cvičit se slávistickou obranou. Svoji úvodní šanci ještě poslal do tyče, ale v 71. minutě už slavil, když po prodlouženém balonu z hloubi pole s přehledem obstřelil Vaniaka.


Psychicky zdeptaní slávisté na zvrat nenašli síly, naopak pět minut před koncem doklepl míč do odkryté branky další střídající hráč Gervinho a odstartoval tím pětiminutovku hrůzy, která bude slávisty dlouho strašit. Téměř vzápětí přidal čtvrtý gól Souquet a v 90. minutě se podruhé trefil Gervinho. Domácí vyprovodilo posměšné skandování: "Hoši děkujem" a "My chceme Slavii".

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články