Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Česká dvacítka se na MS pokusí překvapit Brazílii

Port Said (Egypt) - Po úspěšném vstupu do světového šampionátu a výhře 2:1 nad Austrálií čeká českou fotbalovou dvacítku ve druhém utkání skupiny E o poznání těžší soupeř. Mladé reprezentanty prověří v egyptském Port Saidu největší favorit turnaje Brazílie, která na úvod smetla Kostariku 5:0. Trenér Jakub Dovalil plánuje až pět změn v sestavě. Souboj českého celku, který obhajuje senzační stříbrné medaile z Kanady, s Brazilci bude patřit k tahákům úvodní části šampionátu. Dovalilovi svěřenci sice zvládli zahajovací zápas, ale pravý test na ně čeká až nyní proti hravým jihoamerickým šampionům. Duel můžete sledovat v přímém přenosu od 18:45 na ČT4 a webu ČT24.

Dovalil považuje Brazílii za jasného favorita zápasu. "Může to dopadnout všelijak, ale určitě se potvrdí prognózy, že utkání s Brazílií bude bráno tak, že není co ztratit. Pokud budeme bodovat, jedině dobře. Ale pokud ne, stejně se bude rozhodovat na závěr s Kostarikou," řekl český kouč. Vítěz dnešního zápasu si s předstihem zajistí účast v osmifinále, k postupu by měly stačit i čtyři body. Dovalil přiznal, že proti Austrálii ještě jeho svěřenci nepředvedli ideální výkon. "Můžeme hrát mnohem lépe. Víme, že se potřebujeme zlepšit, protože nás čeká excelentní tým," přál si kouč.

Dovalil proti Brazílii pozmění sestavu

Brazilská hra se točí kolem ofenzivní trojice Douglas, Giuliano a Alan Kardec, který dal Kostarice dva góly. Kouč Rogerio Lourenco však jasnou výhru 5:0 nepřeceňuje. "Naším cílem je nyní zapomenout na první zápas a myslet jen na zisk dalších bodů proti Česku," uvedl brazilský trenér. 

Jeho protějšek plánuje pozměnit sestavu. Hned pět českých hráčů totiž dostalo v úvodním souboji s Austrálií žlutou kartu a před utkáním s Brazílií jsou ohroženi druhým napomínáním a následným jednozápasovým trestem. Zahajovací duel navíc kvůli zdravotním potížím nedohráli Vácha se Zemanem. "Uvidíme, jaký bude zdravotní stav, ale i tak k nějakým změnám dojde. Základní sestava by se mohla změnit až na pěti postech. Změny budou v každé řadě v poli," prozradil Dovalil.

Předpokládaná sestava:

Vaclík - Čelůstka, Hošek, Mazuch, Heidenreich - Řezník, Mareček, Morávek, Wojnar - Vošahlík, Pekhart

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články