Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

FA obvinila Adebayora z násilného a nevhodného chování

Manchester - Představitelé anglické Fotbalové asociace (FA) obvinili útočníka Manchesteru City Emmanuela Adebayora z násilného a nevhodného chování v sobotním ligovém duelu proti Arsenalu. Tožský fotbalista v utkání s bývalým klubem šlápl na hlavu někdejšímu spoluhráči Robinu van Persiemu a provokoval fanoušky londýnského celku vyzývavými oslavami vstřeleného gólu před jejich sektorem.

Pětadvacetiletý Adebayor způsobil Van Persiemu tržnou ránu ve tváři. Po vstřelení branky navíc běžel přes celé hřiště až před fanoušky Arsenalu, které rozdráždil tak, že je musela zpacifikovat policie a pořadatelé. 

Fotbalová asociace Adebayora vyslechne ke každému incidentu zvlášť. Zatím však neoznámila, kdy se mají slyšení konat. "Rozhodčí Mark Clattenburg řekl FA, že tento incident (s Van Persiem) neviděl. Zároveň uvedl, že kdyby ho býval na hřišti zachytil, vyloučil by Adebayora za násilné chování," uvedla FA. 

Adebayor, jenž se za své chování hned po zápase omluvil, má čas do středy na vyjádření ke šlápnutí na Van Persieho. Na obvinění za provokování fanoušků může reagovat do 30. září.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články