Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Obě pražská S trápí před Evropskou ligou marodi

Praha – Ani jedno z pražských S nenastoupí do Evropské ligy v kompletní sestavě. Oba celky totiž stále nemohou postavit dlouhodobé marody; Spartě dlouhodobě chybí Patrik Berger a Jiří Kladrubský, zraněný je stále i Martin Jirouš, v zápase proti Eindhovenu chybět i potrestaný obránce Pamič. Jeho místo by mohli zaujmout Krob nebo Hoheneder. Ze Slavie marodí Šmicer, Kaufman a Pekhart, zdravotní potíže stále mají i Jaroslav a Milan Černí či Hubáček.

Slávisty čeká mimořádně složitý vstup do základní skupiny na hřišti Janova. Celek z přístavního města zažívá velkou fotbalovou euforii, díky víkendové výhře 4:1 nad Neapolí po dlouhých 32 letech poskočil do čela italské ligy. Nedělní souboj sledoval přímo na stadionu Luigiho Ferrarise trenér Pražanů Karel Jarolím. "Musíme hrát důrazně. Potvrdilo se, že pro Slavii je tahle skupina velkou výzvou," řekl Jarolím. "Navíc nás čeká bouřlivé prostředí," varoval.

Italskému celku sice bude chybět chorvatský záložník Jurič, jenž si během reprezentačního srazu poranil koleno, kvůli kartám bude absentovat Biava. Jinak by měl mít trenér Gian Piero Gasperini k dispozici všechny opory včetně útočných posil z Argentiny Crespa a Palacia.

Sparťanští fanoušci jsou po posledních výkonech svého týmu optimisticky naladěni a na zápas s vedoucím týmem nizozemské ligy by mohla přijít rekordní návštěva. V předprodeji v pátek během pár hodin zmizela třetina vstupenek z celkové kapacity, na další se stálo po sobotním duelu s Jabloncem. "Podle našich odhadů přijde mezi patnácti a dvaceti tisíci diváků," řekl sparťanský mluvčí Ondřej Kasík před zápasem s týmem, který v této sezoně ještě neprohrál ani jeden z dvanácti soutěžních zápasů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články