Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Sparta sesadila Jablonec z prvního místa tabulky

Praha - Fotbalová liga se po reprezentační přestávce vrátila do obvyklého rytmu. Největším tahákem sedmého kola byl bezpochyby dnešní duel Sparty s Jabloncem, který dosud vedl tabulku. Sparťanští fotbalisté nakonec porazili Jablonec 2:0 a sesadili ho z vedoucího místa soutěže, kam se díky skóre posunula Ostrava. Branky padaly na Letné až po změně stran: nejprve se trefil Kušnír, po dalších jedenácti minutách velký tlak vicemistra zužitkoval Wilfried a posunul svůj tým na třetí místo.

Pro sparťanské hráče tak jde o desátý zápas v řadě, který neprohráli. Zároveň potvrdili prokletí letenského stadionu pro hráče Jablonce, kteří zde prohráli již čtrnáct z šestnácti soubojů.

Hubené vítězství 1:0 nad Bohemians Praha vydřeli v sedmém kole fotbalisté Ostravy. O výhře rozhodl v 25. minutě přesnou hlavičkou zkušený stoper René Bolf. Domácí do přestávky ještě pár slibných situací nevyužili a ve druhé půli měl více ze hry soupeř, jenž ovšem z platonické převahy nic nevytěžil.

Remízou 1:1 skončil souboj mezi Libercem a Slavií Praha. Po vyrovnaném prvním poločase měli hosté po přestávce značnou převahu, ale nedokázali z ní nic vytěžit. Hostující Suchý nastoupil v lize ke svému stému zápasu, navíc s kapitánskou páskou, ale tří bodů se nedočkal.

Fotbalisté Příbrami porazili Plzeň 1:0. Tři body a posun do horní poloviny tabulky jim zajistil kapitán Daniel Huňa. Naopak hosté, kteří skoro půl hodiny dohrávali bez vyloučeného stopera Davida Bystroně, smutnili po předchozích dvou výhrách. V příbramském týmu slavilo třetí vítězství v sezoně také pět hráčů, kteří dříve oblékali plzeňský dres.

Další, podrobnější informace naleznete na sververu fotbalživě.cz
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články