Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kouč fotbalistů Hašek věří v pomoc Slováků

Praha - Trenér fotbalové reprezentace Ivan Hašek si uvědomuje, že český výběr bude v říjnu potřebovat i výraznou pomoc Slovenska, aby mohl bojovat alespoň o druhé místo zaručující start v baráži o účast na mistrovství světa v příštím roce. Hašek ale prý nepochybuje o tom, že Slovensko doma porazí velkého českého konkurenta Slovinsko, oslaví přímý postup a Čechům pak bude k získání druhé pozice stačit "maličkost": porazit doma Polsko a Severní Irsko.

Hašek dnes hodnotil kvalifikační zápasy na Slovensku a se San Marinem - čtyřbodový zisk za remízu 2:2 z Bratislavy a středeční vysokou výhru 7:0 nad outsiderem skupiny jej však nenadchl. "Nemůžeme s tím být úplně spokojení, chtěli jsme dvě výhry a šest bodů. Ale musím ocenit i to, jak naši hráči k zápasům přistoupili. Těch deset společných dní nám dalo spoustu poznatků před další prací," prohlásil Hašek.



Slovensko musí proti Slovincům vyhrát, přeje si Hašek

Reprezentační kouč a zároveň svazový předseda ví, že český národní tým v dramatickém kvalifikačním finiši už musí spoléhat také na to, aby mu nahrály výsledky z ostatních zápasů. Klíčový bude především duel mezi vedoucím Slovenskem a druhým Slovinskem. 

Když Slovensko zvítězí, pojistí si první místo v tabulce a s ním spojený přímý postup na šampionát. Případná remíza, která by Slovákům také stačila k prvenství, by se už Čechům nehodila, protože Slovinsko končí skupinu v San Marinu, kde se dá čekat jeho vysoké vítězství, takže by díky lepšímu skóre při případné bodové rovnosti poskočilo do baráže na úkor České republiky. Prohra Slovinska by znamenala, že do ní v případě svých výher s Polskem a Severním Irskem zamíří Češi.

Hašek možná nominuje Hlouška či Dočkala

Při pohledu na skupinu jej prý vůbec nepřekvapuje prozatímní přesvědčivé vystoupení Slovenska ani jeho středeční výhra v Severním Irsku, která mužstvu kouče Vladimíra Weisse zaručila nejméně baráž. Čechům zkomplikovala pozici ve skupině sobotní remíza 2:2 na Slovensku.

Kouč nepřestává pochybovat o tom, že Češi na šampionát proklouznou, byť se jim už rozplynula šance na první místo a přímý postup. Hašek věří, že výkonnost Čechů v závěru kvalifikace bude gradovat. Pomoci tomu podle Haška má Tomáš Rosický, který se po vleklém zranění ve středu proti San Marinu vrátil do reprezentační sestavy téměř po dvouleté pauze. Kouč nevyloučil, že mužstvo oživí také nominací některého z mladíků z reprezentační jednadvacítky, která zazářila v úterý při výhře 2:1 v Německu. Hašek prý bude sledovat především útočníka Slavie Adama Hlouška a libereckého záložníka Bořka Dočkala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články