Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Fotbalisté Paraguaye postupují na MS, Argentina má nůž na krku

Asunción - Fotbalisté Paraguaye porazili v kvalifikaci na mistrovství světa Argentinu 1:0 a zajistili si postup z jihoamerické zóny. Světový šampionát v Jižní Africe tak má již jedenáct jistých účastníků. Díky trefě Nelsona Valdeze z 27. minuty si zahraje Paraguay již na čtvrtém šampionátu za sebou. Naopak svěřencům Diega Maradony patří ve skupině až pátá, tedy nepostupová příčka a v posledních dvou zápasech budou mít nůž na krku. Argentinu ještě čeká domácí duel s posledním Peru a klíčový zápas v Uruguayi. Ta má zatím o jeden bod méně, postupové naděje jí udržela středeční výhra 3:1 nad Kolumbií.

"Budu za Argentinu bojovat do poslední kapky krve. Nebojím se kritiky, nebojím se nikoho. Nejsme z kola venku," hřímal Maradona, jenž po vyloučení Veróna v 54. minutě poslal do útoku i veterána Martina Palerma, ale obranný val Paraguayců odolal až do konce.

Již jistý účastník světového šampionátu Brazílie potěšil diváky výhrou 4:2 nad Chile, třemi góly se blýskl Nilmar. Ten dokonale využil příležitosti, které se mu dostalo po zranění Robinha a trestu za žluté karty pro Luise Fabiana. "Věděl jsem, že mám šanci hrát a předvést svou práci. Ukázali jsme, že je naše reprezentace velmi silná," prohlásil útočník Villarrealu po jedenácté výhře Brazílie za sebou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články