Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slovenští fotbalisté jsou krůček od postupu na MS

Praha - Ostatní zápasy třetí kvalifikační skupiny o mistrovství světa dnes českým fotbalistům opět zkomplikovaly postupové šance. Slovensko si ze Severního Irska odvezlo všechny tři body za vítězství 2:0 a je jen krůček od přímého postupu na červnový šampionát v JAR. K jistotě Slovákům stačí neprohrát v příštím kvalifikačním zápase doma se Slovinskem. To přehrálo polské reprezentanty 3:0 a přiblížilo se účasti v baráži na úkor Čechů. Svěřencům Ivana Haška i přes výhru 7:0 nad San Marinem již možnost přímého postupu unikla.

Devátým jistým účastníkem světového šampionátu se stali Angličané, kteří deklasovali Chorvaty 5:1 a oplatili soupeři porážku z minulé kvalifikace o mistrovství Evropy. Dvěma góly k tomu přispěli záložníci Lampard a Gerrard.

Slovinci si snadno poradili s polským výběrem

Slovensko jelo do Severního Irska s šancí, že výhra už může znamenat přímý postup. Od začátku šlo za vítězstvím a již v 15. minutě udeřilo. Mladý záložník Weiss předvedl povedenou individuální akci, našel Šestáka a ten svým šestým gólem v kvalifikaci otevřel skóre. Po změně stran pak ještě zvýšil střídající Hološko a přiblížil Slováky na dosah postupu. Přinejmenším baráž ale už mají jistou. 

Jistotu postupu Slovákům oddálilo Slovinsko, které překvapivě snadno porazilo Poláky 3:0. Skóre otevřel útočník Dedič a v nastavení první půle zlomil odpor soupeře Novakovič. Po změně stran ještě zvýšil Birsa. Polsko tak v podstatě přišlo o šanci na postup.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články