Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Brazilci porazili Argentinu a míří na fotbalové MS

Rosario (Argentina) - Brazilští fotbalisté vyhráli v jihoamerickém derby na hřišti Argentiny 3:1 a zajistili si tak postup na světový šampionát konaný v roce 2010 v JAR. O dva góly Brazilců se postaral útočník Luis Fabiano, před ním se trefil stoper Luisao. Za domácí jen snižoval Jesus Datolo. Argentina si tak znovu zkomplikovala své postupové šance. Argentina, vedená svou legendou Diegem Maradonou, šla do zápasu s Brazílií s jednoznačným cílem vyhrát a zlepšit své postavení v tabulce. Brazilci však věděli, že v případě vítězství již postupují, což byla dostatečná motivace. A když pak z první šance otevřel skóre Luisao hlavou po přímém kopu, ukončili Brazilci úvodní tlak domácích a dostali se na koně.

"Do 24. minuty jsme jim toho moc nedovolili, ale doplatili jsme na to, že jsme prohrávali vzdušné souboje a nevyužili šance," uvedl Maradona po zápase. Situaci Argentinců ještě zhoršil Luis Fabiano, když do poločasu zvýšil po dorážce zblízka.

Po změně stran sice vykřesal naději Datolo povedenou ranou z 26 metrů, ovšem snahu domácích utnul znovu Luis Fabiano. Kanonýr Sevilly využil perfektní nahrávky Kakáa a prostřelil gólmana. Kaká, který se podílel i na druhém gólu, tak v souboji dvou ze tří nejlepších fotbalistů současnosti zastínil Argentince Lionela Messiho, který se prosadit nedokázal.

Brazílie je sedmým jistým účastníkem šampionátu

Pětinásobní mistři světa mají tři kola před koncem na čele tabulky jihoamerické kvalifikace náskok deseti bodů na páté místo a skončí tak nejhůře na čtvrtém místě, které stále ještě zaručuje přímý postup. Stali se tak sedmým jistým účastníkem šampionátu po reprezentantech Nizozemska, Austrálie, Japonska, Severní Koreje, Jižní Koreje a pořadatelské Jihoafrické republiky.

Čtvrtá příčka jihoamerické kvalifikace aktuálně stále patří Argentině, ta však má jen dvoubodový náskok před Kolumbií a Ekvádorem a hrozí jí, že by v případě další ztráty mohla o šampionát buď přijít, či hrát zrádnou baráž se čtvrtým celkem kvalifikace zóny CONCACAF. "Porážka s Brazílií je vždy hodně smutná, nyní o to více, že nám komplikuje šanci na postup. Musíme teď vyhrát v Paraguayi. Postoupit bude pro nás hodně těžké. Musíme ukázat lepší výkon než dnes," řekl Maradona.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články