Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Jablonec bude proti Příbrami potvrzovat pozici ligového lídra

Praha - Fotbalisté Jablonce si mohou v šestém ligovém kole upevnit, nebo dokonce ještě navýšit své překvapivé vedení v čele první ligy, kde mají nyní dvoubodový náskok před Brnem. Rozjeté Severočechy prověří Příbram. O víkendu se hraje netradičně jen pět zápasů, kolo uzavřou až v pondělí tři duely, v nichž se představí i kvartet klubů, které ve čtvrtek odehrály odvety čtvrtého předkola Evropské ligy. ČT4 odvysílá v sobotu od 18:15 duel FK Mladá Boleslav – Bohemians 1905, ČT2 pak v pondělí od 17:30 utkání SK Sigma Olomouc – AC Sparta Praha. Přenosy všech utkání každého ligového kola nabízí server FotbalŽivě.cz.

Pouze Liberec, sbírající se z těžkého zklamání po vyřazení Dinamem Bukurešť, nastoupí už v neděli na Strahově na hřišti Bohemians Praha. Postupující Slavia v pondělí hostí Slovácko, stejně úspěšná Sparta se představí na půdě vyřazené Olomouce. Další v pohárech neúspěšný tým z Teplic zavítá na hřiště druhého Brna.

Jablonec by rád prodloužil euforii, která na severu Čech po začátku ligy zavládla. Tým pod vedením kouče Františka Komňackého zažívá nejlepší start do ligy v historii klubu a touží udržet neporazitelnost. "Chceme doma vyhrávat dál a potvrzovat dobré výsledky. Nebudu zapírat, že se nám v čele tabulky líbí a rádi bychom tam zůstali," řekl Komňacký.

Mladá Boleslav nechce doma ztrácet body

Boleslav v minulém duelu na Spartě poznala poprvé v sezoně hořkost porážky, teď hodlá zaváhání odčinit v duelu s Bohemians 1905. Tým z města automobilů bude letos chtít potvrdit prozatímní stoprocentní bilanci na domácí půdě. "Budeme se snažit co nejdříve dobýt obranu soupeře, protože doma nesmíme ztrácet body," uvedl Uhrin, pro kterého bude zápas zajímavý tím, že v "Ďolíčku" prožil část své hráčské i trenérské kariéry.

Bohemians po návratu do ligy zatím herně i výsledkově tápou. "Klokani" dlí na čtrnáctém místě, ve čtyřech kolech vstřelili jediný gól a na vítězství v lize čekají od dubna 2008. Letos však už dokázali vybojovat remízy na Spartě a v Olomouci.

Liberečtí si chtějí spravit náladu

Liberec čeká nelehký úkol oklepat se z porážky ve 4. předkole Evropské ligy, v němž promrhali tříbrankový náskok a pak vypadli na penalty s Dinamem Bukurešť. Náročný zápas se může promítnout i do sestavy, kde může trenér Škorpil nechat odpočívat některé hráče, kteří za sebou mají 120 minut čtvrtečního zápasu. Liberec by si rád alespoň částečně spravil náladu na hřišti Bohemians Praha, tedy týmu, který jako jediný v pěti kolech nedokázal bodovat. Psychika libereckých hráčů je ale nalomená. "Je třeba na pohár rychle zapomenout. Teď se musíme soustředit jen na ligu, i když to nebude nic lehkého. Na psychice hráčů jsme pracovali již před odvetou s Dinamem a stejně to nemělo potřebný účinek," uvedl trenér Ladislav Škorpil.

Bohemians věří, že momentální špatné rozpoložení Liberce využijí. "Liberec na tom nebude nejlíp, zápas ho stál hodně sil. Ideální by byly tři body. Musíme hrát ze zabezpečené obrany a čekat, kdy začnou být unavení," řekl kouč Bohemians Praha Jaromír Jindráček.

Plzeň hostí Kladno a půjde jí o to, aby si zlepšila bilanci v domácím prostředí. Remíza s Teplicemi a prohra s Libercem ambiciózní Západočechy zdaleka neuspokojily. Viktoria zkusí navázat na minulou výhru v "Ďolíčku", kde navíc letos poprvé odehrála zápas s čistým kontem.

České Budějovice po slibném úvodu třikrát za sebou prohrály, ale trenér Pavel Tobiáš před zápasem s Ostravou nepropadá panice. "Věřím, že pokud odehrajeme utkání s Baníkem na stejné kvalitativní úrovni jako zápasy s Jabloncem a se Slavií, do třetice už to vyjde," přál si zkušený kouč první domácí výhru v sezoně. Jihočechům se zcela vyprázdnila marodka, připraven už je i kapitán Horejš.

Program 6. kola:

Sobota 29. srpna:

18:15 FK Mladá Boleslav - Bohemians 1905 (rozhodčí: Kocourek - Hojsík, Moudrý)

20:00 FC Viktoria Plzeň - SK Kladno (L. Kovařík - Filípek, Mencl)

Neděle 30. srpna:

17:00 Bohemians Praha - Slovan Liberec (Příhoda - Kordula, Gallo), Baumit Jablonec - 1. FK Příbram (Královec - Zlámal, Koval), Dynamo České Budějovice - FC Baník Ostrava (Adam - Lhoták, Ubias).

Pondělí 24. srpna:

17:30 SK Sigma Olomouc - AC Sparta Praha (Jílek - Večeřa, Marek),

19:30 1. FC Brno - FK Teplice (R. Hrubeš - Wilczek, Košec), Slavia Praha - 1. FC Slovácko (Franěk - Chytil, Vysloužil).

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články