Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Wilfriedův gól zpečetil sparťanský postup do Evropské ligy

Praha - Sparťanští fotbalisté postoupili do základní části premirového ročníku Evropské ligy. Po výhře 2:0 na půdě Mariboru dokázali vyhrát 1:0 domácí odvetu a budou čekat, koho jim přidělí páteční los v Monaku. Všechny tři branky ve vzájemném česko-slovinském dvojzápase vstřelil útočník Bony Wilfried z Pobřeží slonoviny. Pohodovou atmosféra umocnil už úvod utkání, kdy se po rychlé kombinaci dostal do dvou šancí Wilfried. Hrdina prvního zápasu na slovinské půdě už ve druhé minutě pálil hlavou nad po centru Zemana z levé strany. V následující minutě přišla podobná akce Žofčáka na druhé straně a Wilfriedova hlavička již skončila v síti. Informace najdete také na serveru FotbalŽivě.cz.

Na Letné zavládla dokonalá euforie, fanoušci se už viděli v druhém kole a hnali svůj tým do dalších akcí. Jenže hosté dali brzy najevo, že přijeli s odvážnými plány, v kterých hrál hlavní roli především Tavares. Ten se v úvodní půlhodině několikrát pokusil o střelu a představoval jediné nebezpečí od hráčů ve žlutém.

Sparta se po úvodní brance trochu zatáhla a šanci vyniknout dostal často běloruský záložník Kovba, jenž si velmi rychle porozuměl s ofenzivně laděným Vackem. Hlavně díky nim byl střed hřiště neprostupný. Tavares ještě jednou zazlobil ve 22. minutě, ale Blažek byl při jeho lobu pozorný a míč vytlačil nad břevno. V závěru poločasu sparťané zase chvíli zatlačili na pilu, ale největší šanci Žofčáka zneškodnil brankář Ranilovič na čáře.

Sparta mohla po změně stran náskok ještě zvýšit

V 59. minutě po rychlé kombinaci se mohl trefit Kadlec a vzápětí měl Ranilovič plné ruce práce s dělovkou Kušníra. Další velkou šanci Wilfrieda zlikvidoval hostující gólman. Sparta pak sice hrála opatrně, ale stále byla aktivnější než soupeř, který ani v jednom ze dvou vzájemných zápasů nevstřelil branku. Nejnebezpečnější pro Blažkovu branku byl nakonec nechtěně stoper Řepka, od něhož se odrazila ojedinělá tvrdá střela a skončila jen těsně mimo. V závěru se stadionem rozjela oslavná mexická vlna, po níž následovaly ovace vstoje. Diváci slavili, že Sparta bude hrát poháry celý podzim.

Sparta Praha - NK Maribor 1:0 (1:0)

Branka: 3. Wilfried. Rozhodčí: Kulbakov - Bykov, Savitski (všichni Běl.). První zápas 2:0, postupuje Sparta. ŽK: Pamič (Sparta). Diváci: 12 710.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články