Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Teplice po remíze v Tel Avivu končí v Evropské lize

Tel Aviv (Izrael) - Tepličtí fotbalisté do základní skupiny Evropské ligy nepostoupili. Severočeši vypadli ve 4. předkole s Hapolem Tel Aviv, na jehož půdě v dnešní odvetě remizovali 1:1 poté, co před týdnem doma prohráli 1:2. Rozplynul se jim tak sen, že získají téměř 30 milionů korun už jako prémii za postup. V závěrečném dramatu však hosté nebyli daleko od obratu. Minutu před koncem je poslal do vedení Klein, izraelskému týmu ale vzápětí zařídil vyrovnání Ben Dajan. Informace najdete také na serveru FotbalŽivě.cz.

Tepličtí se na izraelské půdě museli obejít bez nemocného hlavního trenéra Jiřího Plíška, ale jeho asistent Zdeněk Klucký, který vedl tým jako první kouč po téměř deseti letech, před zápasem prohlásil, že se útočnou hrou pokusí smazat manko z prvního zápasu. Do hry se nakonec dostal i záložník Vachoušek i přes zranění kotníku a na hrotu stejně jako v neděli se Slavií dostali šanci Hesek s Vondráškem.

Fanoušci na jen z poloviny zaplněném stadionu Bloomfield však v dusném počasí dlouho tleskali jen ofenzivním manévrům svých oblíbenců. Hosté po první půli mohli děkovat hlavně výbornému brankáři Grigarovi, který tak nechal zapomenout na své nedávné zaváhání v duelu se Slavií. Dnes se představil v jiném světle. Nejprve efektně lapil do šibenice mířící střelu Vermutha, pak v jasné šanci vychytal Zandberga a zneškodnil i pokus Yeboaha.

Hru teplických fotbalistů rozhýbal Verbíř

Tepličtí tušili, že s takovým představením je postup nenávratně ztracený, proto po poločase viditelně vystupňovali tempo. Hostům pomohl příchod veterána Verbíře, který rozhýbal hru na pravé straně, žlutomodří také mnohem víc vysunuli napadání a rázem dokázali získávat pod kontrolu víc míčů. V 60. minutě dokonce mohli svého soupeře znervóznit vedoucím gólem. Blízko k němu měl opět stoper Klein. Ten ukázal, jak je nebezpečný při útočných standardních situacích a jeho tvrdou hlavičku Enyeama jen s problémy zkrotil až na brankové čáře.

Závěrečné drama rozpoutala akce minutu před koncem, když Klein naběhl na centr z pravé strany a v nepřehledné situaci zblízka zařídil teplické vedení. Severočeši byli v tu chvíli jediný gól od postupu, Hapoel však nebránil hubený náskok, ale odpověděl drtivou ofenzivou. Gólman Grigar ještě chytil dva pokusy, ale na dorážku Ben Dajana už neměl nárok dosáhnout. Ve čtvrté minutě nastavení ještě mohl naději Teplic rozdmýchat Verbíř, jehož oblouček se snesl kousek za břevno. Tepličtí pak zklamaně popadali na trávník, Hapoel naopak mohl začít oslavovat.

Hapoel Tel Aviv - FK Teplice 1:1 (0:0)

Branky: 90+2. Ben Dajan - 89. Klein. Rozhodčí: Suchina - Chodějev, Jerovenko (všichni Rus.). ŽK: Bondarv, Šechter - Ljevakovič, Vachoušek, Lukáš. Diváci: 8000. První utkání 2:1, postupuje Hapoel Tel Aviv.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články