Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Utkání na Letné skončilo, slovinští fanoušci v klidu odjíždějí domů

Praha - Žádné problémy s fanoušky neměli policisté a pořadatelé po skončení dnešního odvetného zápasu 4. předkola Evropské ligy mezi Spartou Praha a slovinským NK Maribor. Fanoušci hostů po utkání nastoupili do dvou přistavených autobusů, dvou minibusů a dvou osobních aut a za asistence policie odjeli z Prahy. Pražští policisté je doprovodí na hranice města, kde by dohled nad nimi měli převzít jejich brněnští kolegové. Jen někteří jedinci z řad slovinských příznivců se podle dostupných informací rozhodli přespat v Praze.

Do Prahy přijela před 13:00 necelá stovka fotbalových fanoušků NK Maribor. Slovinské fanoušky, kteří dorazili ve dvou autobusech, doprovodila ke stadionu Sparty na Letné policie. Chtěla tak zamezit případným střetům mezi oběma kluby, které dnes od 20:00 hrají odvetný zápas 4. předkola Evropské ligy. V záloze byla připravena speciální pořádková jednotka a také vrtulník, který by měl monitorovat pohyb slovinských fanoušků v ulicích Prahy.

Až na incident, kdy jeden z příznivců mariborského týmu strčil do novináře z TV Nova, k žádným násilnostem nedošlo. "Tato událost je nám známa a přijímáme adekvátní kroky k zadokumentování celé události a řádnému prošetření," oznámil policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Tomáše Vlacha

Fotbaloví fanoušci na dalších místech žádné excesy nedělali

Rumunští fanoušci Dinama Bukurešť, kterých přijelo na tři sta, z čehož zhruba třetina činí nejtvrdší jádro, před utkáním také žádné vážnější excesy nedělali. Policie po zkušenostech z minulého týdne raději autobusy doprovázela. "Je to těžko zvladatelná skupina, která má respekt z uniformy. Na to musíme spoléhat," uvedl mluvčí Slovanu Liberec Luboš Váňa.

V Olomouci byl rovněž klid. Anglických příznivců se sjela do hanácké metropole celá tisícovka, problémoví hooligans však nedorazili.

Policie chtěla zamezit střetům mezi fanoušky a podobným incidentům, které se staly v Praze minulý čtvrtek. Kvůli výtržnostem policisté zadrželi před utkáním se Slavií 126 fanoušků Crvené Zvezdy Bělehrad, 17 z nich bylo podezřelých z trestných činů. Opilí příznivci srbského mužstva v restauraci převraceli stoly a házeli půllitry po hostech i policistech.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články