Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Olomouc hrála v Evertonu dobře, přesto prohrála 4:0

Liverpool - Fotbalisté Sigmy Olomouc prohráli v úvodním zápase 4. předkola Evropské ligy v Liverpoolu s domácím Evertonem vysoko 0:4. Hanáci v každém poločase dvakrát inkasovali a jsou na pokraji vyřazení. Dva góly dal kanonýr Saha, zbylé branky vsítil dalekonosnými ranami Rodwell, jenž se do sestavy dostal až jako záskok za vyřazeného reprezentanta Lescotta. Olomouc herně o tolik horší nebyla, ale Everton vytěžil z minima maximum. Hustě obsazených ochozů Goodison Parku ani věhlasného jména soupeře se Sigma nezalekla. Kouč Psotka usoudil, že nejlepší obrana je útok a jeho jedenáctka domácí v úvodu evidentně zaskočila velkou aktivitou.

V obraně liverpoolského týmu byl deset minut průvan. Průniky Hubníka a Petra zaváněly penaltou a olomoucká lavička se po opačných verdiktech sudího hodně zlobila. Zahajovací převahu hostů dokreslil v 16. minutě i rychlý protiútok Petra s Ordošem, jehož bombu z 18 metrů Howard tak tak dostal nad břevno.

Fotbalovou kvalitu však favorit ukázal na úžasné produktivitě. Domácím stačilo málo. Fellaini z nenápadné situace v 34. minutě z pravého křídla odcentroval na malé vápno, kde se Saha v mžiku natlačil před Dreksu i Drobisze a lehkou tečí míč usměrnil do sítě.

Realitu anglického fotbalu dal Hanákům brzy podruhé pocítit Rodwell, který se z 25 metrů levačkou opřel do odraženého balonu a Drobisz plachtil do prázdna. "Prvních třicet minut jsme byli lepším mužstvem. Hráli jsme dobře do defenzivy a měli šance. Pak jsme ale dostali nešťastný gól a druhý krásnou střelou," povzdechl si trenér Sigmy Zdeněk Psotka.

Na počátku druhého poločasu již 3:0

Olomouc se v pauze pokusila ofenzivu osvěžit nasazením Šultese místo Ordoše, ale sotva se stačila nadechnout, už prohrávala o tři branky. Rodwell vystřihl další fotbalovou parádu: jeho bomba z hloubi pole zadriblovala mezi spojnicí a brankovou čárou a zapadla do sítě. Defenzivní záložník Evertonu měl na střely z dálky doslova spadeno, už o pár minut později Drobisz s úlevou sledoval, jak další Rodwellův projektil z 25 metrů těsně míjí pravou tyčku.

Třígólový náskok dal anglickému klubu klid. Svěřenci Davida Moyese zlepšili mezihru a sami soupeře nechali kombinovat jen v uctivé vzdálenosti od Howarda. Sebevědomí při zakončení bylo největším rozdílem mezi oběma celky. Další důkaz podal v 73. minutě Saha, který převzal míč na hranici pokutového území, udělal tři kroky na střed a kolem Dreksy míč levačkou po zemi zakroutil ke vzdálenější tyči.

Podle trenéra Olomouce zápas rozhodla až třetí branka. "Druhý poločas byl hodně o hraní ve středu hřiště, kde byla větší kvalita na straně domácích. Výsledek je ale obrovsky krutý. Nemyslím si, že by ten rozdíl byl tak velký," řekl Psotka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články