Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Teplicím se po prohře s Hapoelem vzdálil postup

Teplice - Teplickým fotbalistům se hodně vzdálila vidina postupu do základní skupiny Evropské ligy, kde se mohli těšit na základní prémii dosahující téměř 30 milionů korun. Severočeši totiž v úvodním utkání 4. předkola doma prohráli s Hapoelem Tel Aviv 1:2 a příští čtvrtek v Izraeli musí dát minimálně dvě branky, aby prošli dál. Teplice prohrávaly od 74. minuty, když brankář Hapoelu Enyeama proměnil penaltu. Minutu před koncem sice vyrovnal střídající Vondrášek, ale Vermuth ve čtvrté minutě nastavení zajistil Izraelcům skvělé vyhlídky do odvety. Tepličtí se objevili ve druhé nejprestižnější evropské klubové soutěži po čtyřech letech a hned po půlminutě ukázali, jaký mají hlad po pohárových zápasech. Mareš důrazem připravil slušnou střeleckou pozici pro Vachouška, jehož rána skončila nad. Další informace najdete také na fotbalživě.cz.

Severočeši věděli, že izraelský vicemistr může mít problémy s bráněním standardních situací a v páté minutě z ní také zahrozili. Hlavičku Mareše ale naneštěstí pro Teplice zblokoval před brankovou čarou jeho parťák z útoku Mahmutovič a na dlouho to bylo také poslední nebezpečí ze strany domácích. 

Hapoel se totiž v Teplicích nenechal zatlačit do defenzivy a napadáním v hloubi pole úspěšně narušoval útoky žlutomodrých. Severočeši si také uvědomovali, že od soupeře připraveného kdykoliv vyrazit do rychlého kontru hrozí nebezpečí, což Izraelci dokázali i v minulém kole Evropské ligy výhrou v Göteborgu.

Fotbalisté Teplic tápali, Izraelci je tlačili

Tepličtí v útoku hodně tápali a poznali, že na evropské scéně je těžší prosadit se než v české lize, kde v posledních dvou zápasech nastříleli po třech gólech. Hostující gólman Enyeama zastavil pokus Ljevakoviče a společně se stoperem Da Silvou i pokus Mahmutoviče. 

Jestli v úvodním dějství měli tepličtí hráči alespoň opticky navrch, po poločase už neplatilo ani to. Na domácí navíc jako by doléhal i pískot ze spoře zaplněných tribun, který se ozýval po nepovedených akcích. V ofenzivě se naopak začali často připomínat i hosté. Šechter nejprve pálil vedle a brankář Grigar poprvé v utkání musel vytáhnout těžký zákrok proti hlavičce Jadina. 

Rozpaky domácích naopak byly čím dál větší, s nakopávanými míči si stopeři Maccabi lehce poradili. Čtvrt hodiny před koncem naopak domácí strnuli. Bek Vidlička totiž v pokutovém území jen faulem zastavil průnik Vermutha a nabídnutou penaltou nepohrdl gólman Hapoelu Enyeama, který se k exekuci vydal přes celé hřiště, aby ranou do protipohybu Grigara zajistil Izraelcům důležité vedení.

Teplice vyrovnaly, Hapoel si ale výhru vzít nenechal

To byla jen předzvěst dramatického závěru, který fanouškům pořádně pocuchal nervy. Teplické naděje minutu před koncem po ojedinělé akci oživil střídající Vondrášek, který po spolupráci "žolíků" z lavičky využil Verbířův centr z pravé strany. V pravé chvíli tak oslavil svůj první velký gól v teplickém dresu.

Domácí vyrovnání navnadilo a hnali se za další trefou, která by soupeře ochromila. Otevřenou obranou ale nabídli Hapoelu i řadu brejkových situací, z nichž jedna Severočechům srazila vaz. Ve čtvrté minutě nastavení se Vermuth v pokutovém území prokličkoval kolem stopera Kleina a skvělou akci zakončil i rozhodující trefou.

Fotbalisté Teplic
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Teplice - Hapoel Tel-Aviv
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články