Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec

Drogba zachránil Chelsea vítězný vstup do anglické ligy

Londýn - Fotbalisté Chelsea odstartovali nový ročník anglické ligy domácím vítězstvím 2:1 nad Hullem. Tři body svěřencům nového trenéra Carla Ancelottiho zajistil kanonýr Didier Drogba svým druhým gólem v zápase, který vstřelil až v druhé minutě nastavení. V brance domácích, kteří před týdnem získali anglický Superpohár po výhře nad Manchesterem United až po penaltovém rozstřelu, nechyběl Petr Čech.

Premiérovou branku sezony zaznamenali na stadionu Stamford Bridge hosté. Středopolař Chelsea Mikel ve 28. minutě nešťastně tečoval soupeřovu střelu k volnému Huntovi, který zavěsil tvrdou ranou mimo Čechův dosah. Irský záložník, který se v říjnu 2006 nechvalně proslavil zraněním českého reprezentačního brankáře, se v novém působišti trefil pouhé dva dny po přestupu z druholigového Readingu.

Drogbův centr skončil v síti

Domácí vyrovnali už o devět minut později, když se z trestného kopu prosadil výstavní ranou přes zeď Drogba. V druhém poločase se hrálo prakticky na jednu branku, ale Hull domácím útokům dlouho odolával. Hrdinou utkání se stal Drogba, který vstřelil v 92. minutě svůj druhý gól. Reprezentant Pobřeží slonoviny převzal míč od Deca a téměř z nulového úhlu přehodil hostujícího gólmana. "Měl to být centr. Snažil jsem se přihrát, ale úmysl to byl dobrý," řekl Drogba televizní stanici Sky Sports.

Perfektní vstup do sezony zažili fotbalisté Arsenalu, kteří deklasovali
Everton na jeho hřišti 6:1. Klub z Liverpoolu tak utrpěl těžký direkt před čtvrtečním zápasem čtvrtého předkola Evropské ligy se Sigmou Olomouc. Hosté rozhodli už v první půli, kdy během čtvrt hodiny nastříleli zaskočenému soupeři tři branky. Ve svém prvním soutěžním zápase za londýnský tým se trefil i belgický stoper Vermaelen, jediná dosavadní letní posila "Kanonýrů" z Ajaxu Amsterodam. Druhý poločas patřil především kapitánovi Fábregasovi, který zaznamenal dvě branky. V sestavě Arsenalu chyběl Tomáš Rosický, který má svalové zranění a ještě několik týdnů nebude trenérovi Wengerovi k dispozici.

Vítězně začali i fotbalisté Manchesteru City, kteří porazili Blackburn na jeho hřišti 2:0. Hostující tým, který v létě utratil za posily okolo 200 milionů liber, poslal do vedení už ve třetí minutě bývalý útočník Arsenalu Adebayor. Pojistku v podobě druhé branky přidal až v první minutě nastaveného času záložník Ireland. Z dalších nových hráčů nastoupili v základní sestavě "Citizens" stoper Touré a záložník Barry, útočník Tévez přišel na trávník v 70. minutě.

Nováčkům premiéra nevyšla

Ani jednomu nováčkovi premiéra mezi elitou nevyšla. Burnley prohrálo na hřišti Stoke 0:2, stejným výsledkem skončil i zápas Wolverhamptonu na půdě West Hamu. Radoslav Kováč, který do londýnského celku přestoupil ze Spartaku Moskva, nebyl ani na lavičce "Kladivářů". Aston Villa, která v minulé sezoně dlouho bojovala s Arsenalem o účast v Lize mistrů, na úvod doma překvapivě prohrála s Wiganem 0:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články