Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Šéfem licenční komise ČMFS nebude místopředseda svazu Rajchl

Praha - Předsedou licenční komise ČMFS nebude druhý místopředseda svazu Jindřich Rajchl, jak o tom rozhodl výkonný výbor na minulém jednání. Svazový činovník na funkci rezignoval, aby se nedostal do střetu zájmů; je totiž předsedou představenstva druholigové Dukly Praha. Jeho nástupce bude zvolen na příštím jednání. Dnes už naopak byli schváleni členové jednotlivých odborných komisí, jak je navrhli ostatní šéfové komisí.

Rajchl vysvětlil, že nechtěl zavdat příčinu k tomu, aby byla pozdější práce licenční komise znevažována. "Některým klubům se to nelíbilo a uznal jsem, že to je oprávněný požadavek," uvedl Rajchl na tiskové konferenci po jednání.

Činovníci rozhodli také o tom, že novým šéfem subkomise plážového fotbalu bude bývalý reprezentační gólman Bronislav Šerák, který je mimo jiné právním zástupcem Pavla Nedvěda. Trenérem národního týmu pak bude Josef Němec, který již mužstvo vedl v minulosti.

Výkonný výbor věří v úspěch kandidatury na MS ve futsalu

Výkonný výbor udělal i první kroky k pořádání mistrovství světa ve futsalu v roce 2012. "Pro nás to bude největší organizační akce v historii svazu a uděláme maximum, abychom uspěli. Máme dost zkušenosti z futsalového Eura a po návštěvách UEFA a FIFA mám pocit, že naše žádost může být potvrzena," uvedl předseda svazu Ivan Hašek.

Fotbalový svaz se také zabýval úmrtím žákovského fotbalisty, na kterého nedávno spadla konstrukce branky. "Výkonný výbor apeluje na všechny kluby, aby po tréninku byly tyto branky položeny a dostatečně zajištěny. Nebyla to první tragédie kvůli stejné příčině," připomněl mluvčí svazu Václav Tichý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články