Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Olomouc i v odvetě převálcovala neškodný Aberdeen

Olomouc - Fotbalisté Olomouce si i v odvetě třetího předkola Evropské ligy vychutnali skotský Aberdeen a po vítězství 3:0 hladce postoupili do další části soutěže. Sigma zcela neškodného protivníka zlomila třemi góly už do poločasu, když se trefili Janotka, Kaščák a Hubník. I přes drtivou převahu v poli už domácí další góly nepřidali. Ordoš ve 48. minutě neproměnil penaltu. I přes vítězství 5:1 v prvním duelu olomoucký trenér Zdeněk Psotka příliš nehazardoval s výrazným náskokem a až na Otepku s Ordošem dal důvěru nejsilnější sestavě. A ta prodloužila noční můru Aberdeenu o dalších devadesát minut. Další informace najdete také na serveru fotbalživě.cz.

Hosté zamíchali složením obranné linie, jenže defenzivní hra celého mužstva byla znovu jejich největší slabinou. Na důraz, rychlost ani kombinaci zadní šik Skotů nestačil. Už v páté minutě se mezi hostujícími stopery prosmýkl Petr a jeho střelu do tyče pohotově napálil do sítě dobíhající Janotka. 

Z Aberdeenu v tu chvíli možná vyprchaly poslední zbytky vzdoru. Sigma ovládla dění na hřišti a už o osm minut později Janotkův vpád do šestnáctky zastavil Considine jen za cenu faulu. Kaščák z penalty připojil druhý gól.

Sigma bezpečně kontrolovala utkání 

Po rychlých dvou gólech velký tlak Olomouce mírně opadl. I když domácí se asi už podvědomě šetřili na další ligové utkání na Slovácku, bezpečně kontrolovali vývoj. Ještě do přestávky skórovali i potřetí. Jak vypadá tlak na obránce předvedl už v nastaveném čase Hubník, jenž v pokutovém území obehrál Fostera a po kličce do středu hřiště oklamal i gólmana.


Nad odevzdaným soupeřem i po obrátce Olomouc čněla o třídu. S rychlými
průniky domácích fotbalistů si hosté vůbec nevěděli rady. Ve 48. minutě musel sólo Petra zastavit brankář Langfield jen dalším faulem ve velkém vápně, ale vzápětí chybu napravil a Ordošovi zlikvidoval penaltu. I tak třem stovkám nejvěrnějších fanoušků Aberdeenu došla trpělivost, klubové vlajky obrátili vzhůru nohama a přestali svůj tým povzbuzovat. 

Aberdeen působil naprosto bezradně

Drobisz se v brance dlouhé minuty nudil, a když už se hosté před ním na chvilku usadili při rohovém kopu, málem z toho byla další trefa v jejich síti. Do otevřené obrany vtrhlo trio Olomouckých, gólovou ránu osamoceného Šultese po přesně sehraném přečíslení však vyrazil Langfield. 

Skotové mohli být rádi i za třígólovou porážku. Blízko další brance byl v 81. minutě Janotka, ale jeho tečovaná střela skončila jen těsně vedle tyče. Levý horní roh těsně minul i Šultes, který se po individuální akci uvolnil uprostřed šestnáctky. Olomouc si na závěr užila několikaminutových ovací diváků ve stoje.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články