Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Laštůvkův přestup do Dněpropetrovsku je hotov

Dněpropetrovsk (Ukrajina) - Přestup fotbalového gólmana Jana Laštůvky ze Šachtaru Doněck do Dněpru Dněpropetrovsk je hotov. Sedmadvacetiletý český brankář dnes stvrdil přesun mezi dvěma ukrajinskými kluby podpisem tříleté smlouvy. Podle neoficiálních informací za něj Dněpr zaplatil 2,5 milionu eur (64,5 milionu korun). Bývalý ostravský brankář a reprezentant do 21 let se s klubem na podmínkách dohodl už v pondělí. Transakci zpečetil poté, co dnes prošel vstupní zdravotní prohlídkou. "Všechno je vyřešeno, podepsal jsem smlouvu na tři roky," řekl Laštůvka.

Podle agenta Pavla Zíky měl brankář i jiné nabídky. "Zajímaly se o něj kluby z Francie, Holandska a Německa. Nakonec jsme zvolili Dněpr, protože zná tamní fotbal. Má dobrou smlouvu, i Šachtar za něj dostane zajímavé peníze," řekl Zíka. 

Laštůvka strávil v Šachtaru pět sezon

Z ukrajinského velkoklubu odchází Laštůvka po pěti sezonách, část z nich ovšem strávil na hostování ve Fulhamu, Bochumi a West Hamu. V Dněpropetrovsku, kde se setká s českým záložníkem Mariem Holkem, má ambicióznímu klubu pomoct do evropských pohárů. Po doléčení drobných zdravotních problémů s ním kouč počítá na pozici jedničky. 

Šachtar zásobuje konkurenční klub ve velkém. Před Laštůvkou už do týmu po stejné trase přišli třeba ukrajinští reprezentanti Olexij Bielik a Jevgen Selezňov nebo mexický záložník Neri Alberto Castillo. 

A nákupům možná ještě není konec. Proslýchá se, že Dněpropetrovsk stojí například i o dalšího českého fotbalistu Radoslava Kováče ze Spartaku Moskva, který stejně jako Laštůvka na jaře hostoval ve West Hamu. 

Dněpr má už letos v plánu bojovat o účast v evropském poháru. Začátek ligy mu vyšel. Po třech kolech je se sedmi body a stejným bodovým ziskem jako Šachtar čtvrtý.

Radoslav Kováč
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články