Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Fotbalisté Slavie hráli v Tiraspolu bez branek

Tiraspol (Moldavsko) - Fotbalisté Slavie Praha vstoupili do třetího předkola Ligy mistrů remízou. Jejich zápas na stadionu moldavského Šeriffu Tiraspol dnes skončil 0:0. Domácí trenér Leonid Kučuk poslal na trávník jedenáctku složenou z hráčů osmi národností, hostující Karel Jarolím překvapil především nasazením teprve jednadvacetiletého brankáře Jana Hanuše, jemuž dal nečekaně přednost před zkušeným Martinem Vaniakem. Slávistický kouč na lavičku nesměl, usedl jen do hlediště. Odveta se v Edenu uskuteční za týden. Informace najdete také na serveru fotbalživě.cz.

Trest od disciplinární komise UEFA za loňský incident v Poháru UEFA s Hamburkem, kdy se obořil na pomezního rozhodčího a chytil ho za ruku, vystavil kouči Jarolímovi stop na tři zápasy. Lavičce místo něj šéfoval asistent Petr Vrabec, ačkoli v oficiálním zápisu byl uveden jako hlavní Pavel Řehák.

I když stadion nebyl zcela zaplněn, hluční diváci hnali domácí mužstvo dopředu a fotbalisté Šeriffu byli v úvodní čtvrthodině aktivnější, ale do nadějné střelecké příležitosti je obrana Slavie nepustila. Až v 18. minutě zahrál Suchý na hranici vápna rukou a trestný kop poslal Suvorov přesně na hlavu volného Balimy, který dopravil míč za Hanušova záda. Jenže rozhodčí gól kvůli ofsajdu neuznali.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Tiraspol - Slavia

Slavia byla nadále pod tlakem a poprvé vážněji zahrozila až po půlhodině hry. Jaroslav Černý se kličkou zbavil svého strážce, ale jeho přízemní střela z 20 metrů mířila těsně vedle. Vzápětí zachránil Slavii Vomáčkův obranný zákrok, když obránce Pražanů v poslední chvíli ukopl Balimovi míč na roh. V závěru poločasu ještě hledal Vlček centrem Jandu, ale ten byl tísněn a v pádu nezamířil přesně.

Obraz hry se příliš nezměnil ani po přestávce

Domácí byli pohyblivější, zárodky akcí Slavie likvidovali včasným a důrazným napadáním již ve středu hřiště. Pražané navíc zbytečně ztráceli míč po nepřesných přihrávkách, takže se většinou hrálo ve středu pole bez vážnějších šancí na obou stranách. Po hodině hry si ale naběhl na přihrávku Čelůstka, jehož ránu pod břevno brankář Namaško vyrazil a pozorný byl i při Hlouškově pokusu.

V 72. minutě svůj celek podržel brankář Hanuš, když po Balimově přiťuknutí Mamahovi vyrazil jeho tvrdou ránu na roh. Čtvrt hodiny před koncem šel ale Hanuš hodně váhavě po střele z dálky, která se nakonec odrazila od tyče. Šeriff chtěl v závěru rozhodnout souboj ve svůj prospěch a byl k tomu blízko v 78. minutě. Po rohu a Balimově hlavičce však skončil míč na břevně a od něj zamířil do zámezí.

Šeriff Tiraspol - Slavia Praha 0:0

Rozhodčí: Kelly - Douglas, Hennessy (všichni Ir.). ŽK: Franca (Šeriff). Diváci: 10 820.

Marek Suchý
zdroj: Wikipedia.org
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články