Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Sparta získala na půlroční hostování útočníka Jirouše

Praha - Fotbalové Spartě Praha se den před startem nové prvoligové sezony podařilo získat útočníka Martina Jirouše, o něhož usilovala od začátku letní přestávky. Nejlepší střelec uplynulého ročníku druhé nejvyšší soutěže přestoupil z Liberce do druholigového Sokolova, odkud ihned zamířil na půlroční hostování na Letnou.

Talentovaný útočník v uplynulé sezoně hostoval v Sokolově. Druholigový klub na něj chtěl využít opci ve smlouvě, definitivně ho získat a pak poslat do Sparty. Jenže putoval na Letnou předčasně ještě v červnu, kdy měl oficiálně stále hostovat v Sokolově, což se nelíbilo Liberci, který si jej stáhnul na sever Čech.

V posledních dnech se zdálo, že celý případ bude muset vyřešit až arbitrážní komise svazu. Kluby ale nakonec našly společnou řeč. "Dnes jsme se dohodli se Sokolovem na jeho přestupu," uvedl ředitel Slovanu Libor Kleibl.

Z Liberce odešel i Dort

Jirouš tak přibyl na sparťanskou soupisku vpředvečer nového ligového ročníku, který Pražané rozehrají v pátek v Teplicích. Dvaadvacetiletý útočník zatím nasbíral v nejvyšší soutěži pět startů za Liberec, na svůj první ligový gól čeká. 

Jirouš není jediným hráčem, který těsně před startem nové sezony opustil kádr Liberce. Severočeši už nebudou moci počítat ani se záložníkem Filipem Dortem, který dnes přestoupil do Příbrami.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články