Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Fotbalisty Ostravy posílí stoper Neves z Kapverdských ostrovů

Ostrava - Reprezentační obránce Kapverdských ostrovů Fernando Maria Neves je pátou letní posilou fotbalistů Ostravy. Jednatřicetiletý stoper nebo levý krajní bek, který byl v dubnu v Baníku na testech, se s vedením klubu dohodl na smlouvě. K mužstvu se už připojil na soustředění v rakouském Loipersdorfu. Baník navíc z Nitry získal osmnáctiletého talentovaného záložníka Jána Greguše a testuje bosenského útočníka Petara Jeliče.

FC Baník Ostrava
zdroj: ČT24 autor: Markéta Sandanusová

Neves je zatím nejexotičtější posilou v historii klubu. Urostlý zadák, který nastřádal čtyři desítky startů za reprezentační výběr Kapverdských ostrovů, se do Ostravy stěhuje po téměř tříměsíčním jednání. Baník o něj měl zájem už během dubnových testů na Bazalech, ale rozdílné finanční představy dokázaly obě strany sladit teprve v průběhu dalších týdnů.

"Bylo to na poslední chvíli, o Fernanda měly zájem i přední kluby z Tunisu, Maroka, ale i některé evropské celky. Baník se mu ale od začátku líbil, Česko jej zajímalo. Když konkrétní nabídka z Ostravy přišla, rád souhlasil," uvedl agent Alexandre Losenický na oficiálním webu Baníku.

Neves působil naposledy v katarské lize, kde oblékal dres celku Al Sailíja. Bude to i první vyslanec Kapverdských ostrovů v české soutěži. "Jsme dohodnuti. Už nejde o žádný test, Fernando se stal právoplatným členem týmu. Je to pro nás obrovský úspěch, jednání byla velmi těžká," uvedl generální manažer klubu Verner Lička, který si novou akvizici nemůže vynachválit. "Je to zkušený hráč. Má na kontě skoro čtyřicet startů za nároďák Kapverd, který u nás asi řada lidí bere jako exotiku, ale já viděl třeba i zápas proti Portugalsku, kdy Fernando ubránil Cristiana Ronalda," podotkl Lička. Neves by měl v Ostravě pravděpodobně nastupovat na místě středního obránce, kde se Baník na jaře potýkal s velkými problémy.

Do Baníku přijdou i další cizinci 

Příliv cizinců do Baníku neustává. Po příchodu polského brankáře Dawida Pietrzkiewicze a korejského záložníka I Hjong-Sanga si klub na zkoušku do Rakouska pozval útočníka Jeliče z OFK Bělehrad. "Máme na něj výtečné reference, a protože stále hledáme kvalitního útočníka, budeme jej do konce herního kempu zkoušet," řekl Lička.

Dvaadvacetiletý koncový hráč strávil poslední dvě sezony v srbské lize, ale předtím si vyzkoušel angažmá v bundesligovém Norimberku. Tam se neprosadil a putoval na hostování do Jeny, odkud ho vykoupil OFK.

Příslibem do budoucna má být pro Ostravu nadějný středopolař Greguš, který si už za "áčko" Nitry zahrál slovenskou ligu. "Má metr devadesát, je to moc šikovný a zajímavý hráč," uvedl Lička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články