Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Brückner zvažuje návrat k české reprezentaci

Praha - Trenér Karel Brückner přiznal, že uvažuje o návratu k české fotbalové reprezentaci. Bývalý dlouholetý kouč národního týmu to řekl listu Sport. Už prý jednal s novým předsedou fotbalového svazu Ivanem Haškem, kterému se nepovedlo získat k reprezentaci Karla Jarolíma ze Slavie. Brückner, jenž v listopadu oslaví 70. narozeniny, by nejraději pomáhal národnímu týmu v roli poradce. Není však vyloučeno, že se znovu objeví na reprezentační lavičce.

"Preferoval bych spíš tu druhou linii. Myslím si, že já bych ještě nejlépe mohl zaútočit právě z té druhé linie. V té první už by nás bylo moc," řekl deníku Brückner. Podle spekulací médií by mohl mužstvo převzít sám Hašek s několika spolupracovníky a pokusí se zachránit postup na mistrovství světa v roce 2010 v JAR. 

"Rýsuje se tady určitá forma spolupráce. Ale určitě jen na závěr kvalifikace, nic delšího," řekl Brückner, jenž vedl reprezentaci šest a půl roku. Po neúspěchu na loňském mistrovství Evropy skončil a krátce poté překvapivě nastoupil k rakouské reprezentaci, kterou opustil letos v březnu. Následně se nechal slyšet, že role hlavního kouče je pro něj uzavřenou kapitolou. 

"Já jsem si původně představoval, že bych se tak nějak zezadu staral o mládežnické reprezentace, jedenadvacítku, dvacítku. Ale teď to vypadá, že bych snad ještě mohl být nápomocen i prvnímu výběru," řekl po své první schůzce s Haškem, která trvala tři hodiny. "K žádným závěrům jsme zatím nedošli. Bylo to spíš v takové obecnější rovině. Nicméně je pravda, že reprezentace se teď ocitla ve výjimečné situaci, která si možná vyžaduje výjimečné řešení," prohlásil Brückner. 

Situace kolem nového reprezentačního trenéra by měla být jasnější po úterním zasedání výkonného výboru ČMFS. Národní tým čeká 12. srpna přípravný zápas s Belgií. Závěrečnou část kvalifikace rozehraje 5. září utkáním na Slovensku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články