Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

K olomouckým fotbalistům přicházejí Otepka a Brazilec Caihame

Olomouc - Fotbalisty Olomouce posílí zkušený záložník Rudolf Otepka, který přestupuje z Baníku Ostrava. Na Hané podepsal smlouvu na dva roky. Sigma navíc angažovala z Petržalky i brazilského útočníka Esise Steinese Caihameho, jenž si na testech vysloužil tříletý kontrakt. Příchod Otepky předznamenal odchod brazilského špílmachra Melinha. Ten byl i se stoperem Martinem Hudcem týden na zkoušce v druholigovém německém Koblenzi a jednání spějí k oboustranné shodě.

"Je to tak, trenér Koblenze si chce oba nechat. Ústní dohoda je, smluvně by se to mělo uzavřít ve středu. Počítáme už s tím, že Hudec a Melinho jdou pryč," řekl sportovní ředitel Sigmy Jiří Kubíček.

Melinhovu kreativitu by měl na místě podhrotového hráče nahradit ostřílený středopolař Otepka. Olomouc ho vykoupila ze smlouvy v Baníku, s nímž se fotbalista nerozešel v dobrém. O pětatřicetiletého tvůrce hry stály i Příbram, České Budějovice a Slovácko, ale pro boj v evropských pohárech ho nakonec ulovil celek z Hané. Získal v něm autora 57 ligových branek, který v nejvyšší soutěži odehrál 337 utkání.

Druhá letní posila Olomouce možná nezamíří ihned do základní sestavy. Trenér Zdeněk Psotka si však na dvaadvacetiletém Brazilci pochvaloval píli a dobrý přístup. "Je to hodně pracovitý hráč. Má obrovskou rychlost, je hodně silný. Trošku je zbrklý v koncovce, hodně věcí řeší hekticky. Musí pracovat na komunikaci, protože nemá ani angličtinu," uvedl Psotka na oficiálním webu Sigmy.

Caihame si na evropský fotbal stále zvyká. Ve slovenském klubu strávil jarní část, předtím působil doma v týmech Campinas SP a Independente Futebol Sociedade.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články