Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Slovácko posílí Švancara, Urbánek, Abraham a Valenta

Uherské Hradiště - Zatím čtyři posily Aleše Urbánka, Petra Švancaru, Tomáše Abraháma a Víta Valentu získal nováček první fotbalové ligy 1. FC Slovácko. Jednání se všemi čtyřmi hráči jsou nyní ve fázi doladění jejich přestupů k 1. červenci. Vedle toho Slovácko uplatnilo opci na Brazilce Clebera, o kterého se ucházel Baník Ostrava. Tým by ještě měli posílit další čtyři fotbalisté, po jednom na každém postu.

"Všichni by měli mít ověřenou kvalitu. Nemůžeme si dovolit v první lize experimentovat. I když se pokusíme získat talentovaného hráče s perspektivou," uvedl ředitel klubu Vladimír Krejčí. Slovácko ještě nabídlo Zlínu po jeho sestupu z nejvyšší soutěže k výměně Stýskalu za brankáře Nováka. 

Do dnešního tréninku se už zapojili Urbánek s Valentou, Švancara s Abrahamem začnou trénovat od čtvrtka. Urbánek přichází z bratislavské Artmedie, kde má ještě rok platnou smlouvu. "Tým se ale rozpadá, protože si náš šéf koupil Slovan, který je pro něj prioritou," uvedl Urbánek, který měl nabídky i ze slovenské ligy.

Mazura je s kádrem spokojen, ještě hledá záložníka

Šestadvacetiletý Valenta je volným hráčem, naposledy působil v nizozemském Volendamu, kde mu končí 30. června smlouva. "Byl jsem devátým rokem v zahraničí. Už jsem se chtěl vrátit domů. Měl jsem více kontaktů, ale táhlo mě to domů," poznamenal Valenta. Švancarův příchod z Viktorie Žižkov se podařilo vedení Slovácka doladit dnes, Tomáš Abrahám míří na Slovácko z řecké Škody Xanthi. 

Trenér Josef Mazura je s doplněním kádru spokojen. "Kromě Valenty zbývající hráče znám a vím o jejich kvalitách. Ještě bych potřeboval konstruktivního záložníka. Nevím, zda ještě takový typ hráče přijde, nebo jej budeme muset hledat ze současného kádru," uvedl Mazura.

Je nám líto, video expirovalo.
Slovácko má nové posily
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články