Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Drogba dostal za výbuch zlosti trest na čtyři zápasy

Nyon (Švýcarsko) - Útočník Chelsea Didier Drogba byl potrestán zákazem startu ve čtyřech zápasech evropských pohárů kvůli svému rozhořčenému výstupu po semifinále fotbalové Ligy mistrů, v němž jeho tým vypadl s Barcelonou. Na další dvě utkání dostal reprezentant Pobřeží slonoviny podmínku, která poběží dva roky.

O tři pohárové zápasy přijde portugalský obránce Chelsea José Bosingwa, jenž byl potrestán za to, že v televizním rozhovoru po zápase označil sudího Toma Henninga Övreböa za zloděje. Navíc dostal podmínku na jedno utkání. Chelsea navíc zaplatí za nesportovní chování svých hráčů a fanoušků, kteří házeli na hřiště předměty, pokutu 100 000 eur (asi 2,7 milionu korun). 

Hráči londýnského klubu po domácí remíze 1:1, která zajistila postup do finále Barceloně, vyčítali norskému arbitrovi, že neodpískal proti hostům ani jednu z několika penaltových situací. Chelsea 6. května v odvetě semifinále ztratila postup v nastavení, v němž vyrovnal Iniesta. 

Vyřazení těžce nesl především Drogba, jenž po utkání vlétl na rozhodčího a jeho fyzickému napadení zabránili pouze ochranka a trenér Guus Hiddink. Drogba poté ještě křičel vulgárnosti do kamery.

Utkání Chelsea - Barcelona
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články